Podívejte se, jak bude vypadat OS MeeGo pro nové Nokie

1

MeeGo je nový operační systém, který vznikl spojením dvou projektů nadnárodních společností - Moblin od Intelu a Maemo od Nokie. Bude to právě tento OS, se kterým Nokia počítá do svých Top modelů. A jak vlastně vypadá?

Zástupci Nokia nám na tiskové konferenci, která probíhala ve čtvrtek 2. září ve spojení s představením Nokie N8, potvrdili, že do budoucna sází Nokia hlavně na projekt MeeGo. Bude to právě tento OS, který poběží v těch nejvybavenějších telefonech od tohoto výrobce, zatímco Symbian^3 bude instalován do zařízení střední třídy.


Multitasking a navigační lišta

Jedním z prvních modelů, který by měl přijít s OS MeeGo, je připravovaná Nokia N9. Měla by být na trh uvedena na jaře roku 2011 a už jsme vás o ní informovali.

TIP! Špičková Nokia N9 se ukazuje: první informace

Pokud Vás napadlo, že jsme se nezmínili o připravovaném Symbianu^4, pak vězte, že to je otázka zhruba 2 let. Momentálně se zrak Nokie plně upíná na vývoj, ladění a testování MeeGo.


Zamčená obrazovka, menu s aplikacemi a hlavní obrazovka

Jak můžeme vidět z přiložených screeshotů, nová verze OS přinesla i změnu designu. Na obrázcích vždy vidíte vlevo vzhled starší verze a vlevo vzhled verze nové. Nová verze vypadá mnohem elegantněji, ale starší, barevnější, verze měla jistě také své obdivovatele. Snad se konečně po dvou letech dočkáme opravdu povedených dotykových telefonů od společnosti Nokia.

Zdroj: http://mynokiablog.com/

Diskuze ke článku
L. Vachutka
Je jasné, že MeeGo pěkně zatopí Androidu. Nevím, jak dlouho to vydržím ještě čekat na svůj nový mobil, který určitě bude s MeeGo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze