LG G7 ThinQ přichází! Chlubí se krásným displejem, zvukem i funkcemi

LG G7 ThinQ přichází! Chlubí se krásným displejem, zvukem i funkcemi
  • LG představilo vlajkový model pro rok 2018
  • LG G7 ThinQ je prošpikované moderními technologiemi a nechybí ani umělá inteligence
  • Dostalo se na osmijádrový procesor Snapdragon 845, duální fotoaparát a bezdrátové nabíjení

LG si dalo letos na čas, ale nakonec jsme se dnes přeci jen dočkali a můžeme se konečně podívat na LG G7 ThinQ. Předem smeťme ze stolu to očividné – ano, i LG letos naskakuje na módní vlnu výřezu v displeji, který ovšem není tak velký jako kupříkladu u iPhonu X a dá se softwarově schovat jako u Huawei P20 či chystaného OnePlus 6.

Samotný FullVision IPS displej má přitom úhlopříčku 6,1 palců, poměr stran 19,5:9, Quad HD+ rozlišení a podporuje HDR 10. Displej pochopitelně chrání odolné sklo Gorilla Glass 5, stejně tak i zadní kryt je skleněný. Jedná se tedy o opravdu krásný panel, navíc má vysokou svítivost až 1 000 nitů. Jde tedy o ten vůbec nejjasnější IPS displej na trhu, pouze Super AMOLED panely ve vlajkových lodích od Samsungu tuto hodnotu překonávají. Někoho může dále potěšit celá řada různých barevných profilů displeje – například pro film, hraní a tak dále.

LG G7 ThinQ

Jestli ale i přesto cítíte křivdu, že LG upustilo od symetrických rámečků, tak vám může zlepšit náladu alespoň přetrvávající důraz korejského výrobce na zvuk. LG G7 je vybaveno novým reproduktorem BoomBox, který je o 6 decibelů hlasitější než dříve a přidává i dvojnásobně silnější basy. Zároveň je G7 prvním smartphonem na trhu s technologií DTS-X, která se postará o kvalitní 3D prostorový zvuk, a chybět nemůže ani u vlajkových telefonů LG již tradiční Hi-Fi Quad DAC.

LG G7 ThinQ

Uvnitř smartphonu narazíme na to nejlepší, takže se můžete spolehnout na vysoký výkon Snapdragonu 845, až 6 GB RAM a maximálně 128 GB interního úložiště. Baterie by mohla být sice větší než jen 3 000 mAh, ale rádi vidíme rychlé nabíjení Quick Charge 3.0 skrze reverzibilní USB-C a bezdrátové nabíjení. Skleněné tělo telefonu s hliníkovým rámem je přitom opět voděodolné dle certifikace IP68 a splňuje i vojenský standard odolnosti MIL-STD 810G.

LG G7 ThinQ

Také čtečka otisků prstů stále zůstává na zádech, avšak tentokrát už není integrována ve vypínacím tlačítku. Namísto toho je nyní vypínací tlačítko tradičněji na levém boku zařízení, zatímco na pravém boku nalezneme kolébku hlasitosti a zbrusu nové hardwarové tlačítko sloužící pro spuštění hlasového Google Asistenta. LG se tak nevydalo vlastní cestou, což není vůbec špatně. Integrované mikrofony jsou navíc velice citlivé, asistent zaznamená váš hlas na vzdálenost až 5 metrů.

Velkou chloubou telefonu je nepochybně duální fotoaparát, který má 16 Mpx a skvělou světelnost f/1,6, přičemž stejně jako u Huawei se zde setkáváme s řadou vylepšení pomocí umělé inteligence. I druhý širokoúhlý snímač nabídne stejné rozlišení, avšak horší světelnost f/1,9. Nechybí optická stabilizace obrazu a laserové ostření. Tím se však chlubí jen primární snímač. Čelní kamera má 8Mpx rozlišení se světelností f/1,9 a záběrem 90 stupňů.

Novinka by se měla na trh dostat v následujících týdnech za prozatím neuveřejněnou cenu. K dostání bude hned ve čtyřech barvách – stříbrné, červeno-růžové, černé a modré.

LG G7 ThinQ

Rozměry153,2 × 71,9 × 7,9 mm, 162 g
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:18 hodin
Diskuze ke článku
lendelos
+ odolnost
+ zvuk (repraky aj DAC)
+ display (jas aj HDR 10)
+ jack
o fotoaparat sa este len uvidi, ako foti
o snad rozoznanie tvare bude fungovat dobre aby sa citacka nemusela vyuzivat
- 3000mAh bateria - to ako vazne?
- ked uz nie je citacka v predu, ta brada nemusela vobec byt
- IPS display a schovanie vyrezu? naco?
Carda
Ale no tak vždyť tenhle měli představit až 15 . května ne? Nebo to není OnePlus 6? :-D Už se v tom nevyznám jak vypadají stejně :-D
Pavel
To bude zase průšvih!!
Mio
No veľká bieda a ešte väčšia recyklácia. Vyzerá to tak, že LG tento model ani nemalo v pláne a vydali ho len preto, aby mali akože "novú" vlajkovú loď v Géčkovej sérii.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze