LG G4 podporuje rychlonabíjení Qualcomm Quick Charge

11

Při přímém srovnání letošních vlajkových lodí sice G4 zaujalo uživatelsky vyměnitelnou baterií, pro mnohé však mohla být zklamáním absence rychlonabíjení. Situace se však velmi rychle vyjasnila: šlo o opomenutí, a protože Qualcomm Snapdragon 808 rychlonabíjení podporuje, získá jej i G4. Co to znamená v praxi?

Konkrétně se jedná o technologii pojmenovanou jako Qualcomm Quick Charge 2.0. Ta slibuje zrychlení nabíjení až o 75 %. V laboratorních podmínkách to znamená nabití baterie s kapacitou 3 300 mAh z 0 na 60 % za pouhou půlhodinu, zatímco konvenční nabíječka zvládla v tomto čase dosáhnout 12 %. Mezi takto vybavené přístroje patří například LG G Flex2, HTC One M9, Nexus 6, Samsung Galaxy Note 4 nebo Sony Xpera Z4 Tablet. Velmi rychle nabít se zvládne také konkurenční Samsung Galaxy S6, který však nepoužívá procesor od Qualcommu. Podrobnější informace o technologii a seznam podporovaných zařízení si můžete prohlédnout na stránkách Qualcommu.

LG G4

Tím se pomalu dostáváme k nevýhodě této technologie, a to je fakt, že je nutné koupit speciální nabíječku. Ta, kterou naleznete s telefonem balení, Quick Charge nepodporuje. Po jejím připojení je ale znatelný rozdíl. Jak zjistili redaktoři zahraničního serveru, G4 se za 12 minut nabije na 16 % a k dosažení čtvrtinové kapacity baterie postačí 19 minut.

TIP! Přečtěte si více o oficiálním představení telefonu a našich uživatelských dojmech.

Technické parametry LG G4

Kompletní specifikace
Konstrukce148,9 × 76,1 × 9,8 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 4×1,4 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:17 hodin
Dostupnostkvěten 2015,

Zdroje: pocketnow.com, qualcomm.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
A mohli by ste do detailu rozobrať danú technológiu? Ako to funguje, v čom sú rozdiely medzi nabíjačkami, aký je priebeh napätia a prúdu počas nabíjania a pod. Určite nie som jediný koho to zaujíma a kto sa chce o daných technológiách dozvedieť viac :)
Martin
Malonko mimo.
Jak lze dobít tu náhradní baterii jinak,než v telefonu ?
Když budu chtít přes noc dobít obě naráz,co pro to mohu udělat?
Představa,že musím dobít jednu a následně druhou je strašidelná.

Měl jsem vždy HTC s pevným tělem. Tak mám mezery a google neporadil. Dokonce ani na §§batteryshop.cz§§neporadili. Jen mi bylo řečeno "nějak to asi půjde ale nemáme to v nabídce"

Děkuji za radu.
Honza Vysoudil
Honza Vysoudil
Výrobce k tomuto účelu většinou prodává příslušenství, do kterého vložíš samotnou baterku, zapojíš do zásuvky a nabíjíš. Aspoň Samsung to ke svým vlajkovým modelům nabízel. Jestli to nabídne LG, kdo ví :)
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Tohle opravdu nechápu, telefon minimálně za 16t Kč a oni nedají do balení nabíječku co podporuje Quick Charge i když ho telefon má, co to je za logiku? Minimální náklady, ale výhody pro zákazníka značné, obzvlášť po tom, co se ukazuje v testech velice velice velice slabá výdrž na baterku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze