LG G2 mini je oficiální: výbavou však neohromí

18

Jihokorejské LG nasedá na vlnu zmenšených vlajkových lodí. Bohužel si pořídilo vstupenku na loď s mini verzemi, které s vlajkovými loděmi sdílí pouze jméno. Model G2 mini je nyní odhalen, avšak kompletní představení přijde na řadu až na veletrhu MWC 2014.

LG svým modelem G2 zaujalo a vrátilo se mezi elitu. Každý výrobce, který dnes zažívá úspěch, vytváří rovněž zmenšenou verzi své vlajkové lodě. Donedávna platilo, že takové modely byly nejen menší, ale především výbavou o dost chudší. Vše prolomilo až Sony s modelem Xperia Z1 Comapct, který se jen zmenšil, ale špičkovou výbavu zachoval. Velká škoda, že se LG u japonského výrobce neinspirovalo.

LG G2 mini

LG G2 mini totiž nabízí slabší čtyřjádrový procesor Snapdragon 400, případně bude k dispozici ještě varianta s procesorem nVidia Tegra 4i. V každém případě počítejte s taktem 1,2 GHz a 1 GB RAM. Nijak nadšeni nejsme ani z displeje, jelikož nabízí na úhlopříčce 4,7 palce rozlišení pouze 960 x 540 pixelů. Nehledě na to, že pod pojmem mini, si málokdo představí takřka pětipalcové zařízení. Pochválit tak lze snad jen nasazení nejnovějšího Androidu 4.4 KitKat či baterii s kapacitou 2 440 mAh. Podrobnější specifikace se dozvíme příští týden.

Novinka se na evropské trhy dostane v dubnu a to ve čtyřech barevných variantách – bílé, černé, červené a zlaté. Poslední jmenovaná bude v odstínu šampaňského.

Zdroje: gsminfo.nl, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Martin Vodrážka
Martin Vodrážka
Zklamání
Jalub
Mate tam chybu: Ghxz misto Ghz
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Ano,je to škoda.Na druhou stranu,LG nemá tolik agresivní cenovou politiku jako Samsung,Sony,nebo htc,kteří si za své vlajkové lodě účtují vice než LG za "lepší" G2. Cenou by se mohlo jednat o zajímavé zařízení.
Karel
Pokud LG nasadí dobrou cenovku, tak by to mohl být dobrý telefon, který se bude dobře prodávat. Mají skvěle vyladěné uživatelské prostředí a tím pádem si myslím, že telefon bude svižný. Je to taková lepší L9 II. Dřív jsem byl věrný samsungu, ale poslední telefony od LG jsou velice povedené a svou LG G2 si nemohu vynachválit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze