Lepší Nokie na dohled? Model X50 má mít nový Snapdragon a 108Mpx fotoaparát

2
Lepší Nokie na dohled? Model X50 má mít nový Snapdragon a 108Mpx fotoaparát
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nokia X50 má nabízet prozatím nepředstavený Snapdragon 775
  • Dojde na 6,5palcový Quad HD+ displej se 120 Hz
  • Baterie má oslnit kapacitou 6 000 mAh

Nokia nedávno představila zcela inovované portfolio skládající se z řad C, G a X, přičemž poslední jmenovaná má být ta nejvyšší. Oficiálně jsme se však dočkali pouze novinek Nokia X10 a Nokia X20, které výbavou sahají maximálně do nižší střední třídy. Naděje na lépe vybavenou Nokii však přeci jen máme, naznačují to nové spekulace, které přináší nokiapoweruser.com.

V přípravě by údajně měla být Nokia X50, která má hned několika prvky výbavy zaujmout. V prvé řadě tu máme 6,5palcový displej s jemným Quad HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou má být nasazen Snapdragon 775 postavený na 5nm výrobním procesu. Že jste o něm ještě neslyšeli? Není divu, prozatím nebyl představen. Předpokládá se však, že půjde o nástupce oblíbeného Snapdragonu 765G. Na každý pád by mělo jít o dostatečně výkonné řešení, které by telefon katapultovalo do vyšší střední třídy.

Až neuvěřitelně zní informace o fotoaparátech. Na zadní straně jich má být celkem pět: 108megapixelový snímač, teleobjektiv, ultraširokoúhlý fotoaparát, makro objektiv a portrétní fotoaparát. Sestava působí nekompromisně, až máme pochyby, zda nejde jen o vysněné specifikace. Výbavu prozatím uzavírá baterie s nadprůměrnou kapacitou 6 000 mAh. Na potvrzení lákavých specifikací si budeme muset ještě počkat, premiéra je v plánu nejdříve během 3. čtvrtletí roku 2021.

Diskuze ke článku
Jiri Vinduska
Jiri Vinduska
Nicemu z toho se vubec neda verit.Jen vymluvy na coronu a vlajkova lod nikde.Ale co je horsi,zadne slibovane aktualizace a vubec neni dodrzovany program one.Pisu z vlastni zkusenosti.Vse opozdene a nedodrzovane.Mel jsem tel 7.1,7.2,9 purewiew a Nokii 8.3.Aktualizace,bezpecnostni mesicni zaplaty katastrofa.Jen vymluvy,zadne reseni a plane sliby.Nyni jsem presel na Samsung S21 5G Ultra.Vse v pohode,podpora a pravidelne a jiste aktualizace.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Teď už zbývá jediná otázka.
Vyjde ten telefon do roku 2025?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze