Lenovo: telefon s Windows Phone a wearables na obzoru

4

Lenovo se po výborných úspěších v prodeji svých telefonů v posledním roce nyní po domluvě s Microsoftem odhodlalo pro svůj první telefon se systémem Windows Phone. K dispozici nejsou žádné konkrétní informace, ale k situaci se vyjádřil vicepresident Liu Jun, který tyto spekulace potvrdil.

Lenovo bylo v únoru ohlášeno jako jeden z nových partnerů Microsoftu pro vývoj WP zařízení. Z dřívějších dohadů však částečně sešlo a údajně plánované zařízení se nepředstaví v létě, ale až ke konci roku. Nejvíce se spekuluje o telefonu s displejem o úhlopříčce 4,5 až 5" a mělo by jít o zařízení střední, nebo nižší střední třídy.

Lenovo koupilo Motorolu, která již vyvíjí Moto 360.

Stejně s potvrzením nového telefonu se však potvrdily plány Lenova na tvorbu nějakého typu wearables. Stejně jako telefon, tak i zařízení s Android Wear se očekává buď ke konci roku 2014, nebo na začátku roku 2015. Vezmeme-li však v potaz, že Lenovo koupilo Motorolu, tak nejspíše nepůjde o stejný druh hodinek, jakými jsou Moto 360. Společnost by si totiž sama sobě vytvářela konkurenta.

Zdroje: pocket-lint.com, pocketnow.com, mobilegeeks.de

Diskuze ke článku
Olaf
ty jo, kdyby Lenovo udelalo takove krasnej tenkej hranatej telefon s WP8.1 orientovanej na business tridu, s pametovkou ve stylu ThinkPad - horcikovy telo, hranaty, jen cerny -hmm nechal bych si rict a mozna bych i odesel od Nokie
Pietor
Mam lumii 925 a přijde mi že nejvetsi výhoda WP je mit Nokii... Apky přímo od nich, navigace zdarma, aktualizace systemu....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze