Lenovo se dohodlo s Microsoftem. Předinstaluje jeho aplikace

13

Čínské Lenovo se dohodlo s Microsoftem předinstalování některých aplikací od Microsoftu, jako je Skype, Office a OneDrive na některá zařízení s Androidem od Lenova. Součástí dohody je rovněž křížové licencování některých patentů. V případě Lenova se jedná o patenty, které získalo koupí americké Motoroly od Googlu v roce 2014.

Finanční stránka dohody nebyla zveřejněna a Lenovo ani neuvedlo, ve kterých konkrétních modelech budou aplikace Microsoftu předinstalované. V prohlášení nicméně píše, že plánuje v průběhu několika příštích let prodávat miliony těchto konkrétních zařízení po celém světě.

Lenovo a Microsoft

„Naše spolupráce s Microsoftem vytvoří nové příležitosti pro naše zákazníky využívat některé z nejoblíbenějších aplikací Microsoftu. Instalace aplikací a služeb společnosti Microsoft na našich zařízeních znamená přidanou hodnotu pro spotřebitele na celém světě,“ uvedl Christian Eigen, vedoucí korporátní aliance ve společnosti Lenovo.

TIP: V telefonech Xiaomi se objeví aplikace Office a Skype od Microsoftu

Není to poprvé, kdy Microsoft uzavřel podobnou dohodu s některým z výrobců telefonů s Androidem. Letos se takto dohodl na křížovém sdílení patentů a předinstalování aplikací Office a Skype i s dalším čínským výrobcem – Xiaomi. Již dříve podobné obchody uzavřel také s dalšími výrobci včetně Samsungu, LG, Sony, Dellu nebo Asusu. Microsoft vlastní rozsáhlé portfolio patentů souvisejících s Androidem. Jejich licencováním vydělává více peněz než prodejem telefonů s operačním systémem Windows.

Zdroje: windowscentral.com, phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Adam
Že by konečne dobrý ťah microsoftu na poli mobilných telefónov :O A ja som myslel že sa toho nedočkám :O
MarinaOrlowska
Dobře to vystihl Google po zadání klíčových slov adware + bloatware:
http://i.imgur.com/8IPeI8C.png

Dobrý tah Microsoftu? To je doufám ironie :-)
Nightmare
Lenovo sa dohodne pomaly uz s kazdym :D
Martin P.
Ano na aplikace MS vyloženě komunita uživatelů OS Android spásně čeká. Další s kým se dohodli je Xiaomi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze