První notebooky se 4K displeji od Lenova jdou do prodeje

8

Éra notebooků s 3D displeji je nenávratně pryč a nyní přichází éra notebooků se 4K displeji. Mezi ty patří i Lenovo IdeaPad Y50, jenž je také jedním z prvních notebooků s displejem o takovémto rozlišení, přeci jen, 4K není pořádně rozšířené ani v televizích a už je v noteboocích.

Máte rádi vysoké rozlišení? Tak to jsou notebooky s displeji o rozlišení 4K určeny přímo pro vás. Lenovo si připravilo také notebook s takovým panelem a je jím IdeaPad Y50. Jedná se o zástupce herní řady Y a vlastně i o první notebook Lenovo se 4K displejem a to rovnou na 15,6" úhlopříčce. Mimochodem, rozlišení 4K (3 840 × 2 160 pixelů) je 4× větší než FullHD (1 920 × 1 080 pixelů).

Lenovo IdeaPad Y50

Jedná se o celkem dobře vybavený notebook, jenž je poháněn procesorem Intel Core i7-4710HQ na frekvenci 2,5 GHz a navíc má 4 jádra, což dodá dostatek výkon na všechny možné i nemožné operace. O grafickou stránku věci se stará nVidia GeForce GT860M, tento čip je dostatečně výkonný na to, aby dokázal spustit většinu her v rozlišení FullHD a některé i ve 4K, ale počítejte spíše se sníženými detaily. Toto vše je v českých obchodech k dostání už za 29 999 Kč, což je více než přijatelná cena, ovšem pokud netoužíte po 4K rozlišení, ale Y50 se vám i tak líbí, tak si můžete koupit levnější variantu s FullHD panelem, která je o celý jeden tisíc Kč levnější.

Zdroje: notebooky.heureka.cz

Diskuze ke článku
PG
Co takhle ještě uvést úhlopříčku, aby to člověk nemusel hledat sám...?
doro
redaktor je amater :D
iOSHater
Pokud je rozdíl 1000 CZK, tak nevidím důvod kupovat ten levnější.
mental.disease
Ten s FullHD HD bude určite rýchlejší a snáď aj batéria dlhšie vydrží..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze