Lenovo představilo futuristický smartphone s laserovým projektorem

6

Ještě nedávno byl takový smartphone pouze vizí designérů, Lenovo však ukazuje, že budoucnost je tu už nyní. Společnost totiž představila unikátní smartphone s laserovým projektorem, který umí proměnit jakýkoliv rovný povrch v dotykovou obrazovku. O komerční dostupnosti zatím nepadlo ani slovo, stejně tak ani o ceně.

Ne, to není aprílový žertík, ani návrh nějakého šikovného designéra. Lenovo dnes představilo smartphone Smart Cast, který běžně vídáme spíše v představách. Jak ukazuje propagační video, pico projektor bude umístěný ve spodní části smartphonu, přičemž se bude jednat o otočný kvádr, který budete moci nastavit dle situace. Všemu ještě sekunduje výklopný stojánek, který je elegantně ukryt do části s fotoaparátem. Jak to celé bude fungovat? Velice efektně.

Lenovo

V případě, že budete chtít směřovat obsah zařízení před sebe, poslouží výklopný stojánek fotoaparátu jako jednoduchá opěrka, telefon v tu chvíli bude vzhůru nohama. Modul s projektorem se otočí a díky rozdílnému úhlu bude projektor směřovat ideálním směrem, tedy na podložku. Pokud budete chtít smartphone využít pro promítání filmů nebo obrázků, jednoduše modul s projektorem otočíte a telefon položíte na rovnou podložku. Díky sklonu projektoru směrem nahoru opět bude zajištěno to, že výsledný obraz bude promítán správně, respektive na zeď před smartphonem.

Nové Lenovo s otočným projektorem

Nutno podotknout, že už samo propagační video je velmi emocionální, použitá hudba a seskládaná kompozice vás alespoň na okamžik dostane do budoucnosti. Bohužel, Lenovo prozatím neoznámilo cenu ani specifikace smartphonu, na tyto informace si tedy ještě budeme muset chvíli počkat. Jediné, co je patrné už z propagačního videa je to, že novinka nebude zrovna nejužší, a to především v části s projektorem. Tento ústupek tedy snad bude vykoupen kvalitním obrazem.

Zdroje: pocket-lint.com, engadget.com

Diskuze ke článku
doro
Toto pohrbi WP definitivne :) Huraaaa :)
lendelos
wow, ked to bude realne aj spolahlivo fungovat, jasna volba... pekne lenovo :)
asdf
Ta hra na promíntnutou klaviaturu mě dostává.... Každý, kdo aspoň trochu hraje na klavír, ví, že bez skutečných kláves s reálnou odezvou a zdvihem hra není možná, protože prostě pro správný pohyb ruky a prstů je to naprosto nezbytné (půltóny jsou posazené na klaviatuře výš než celé tóny). Je to asi podobný nesmysl, jako hrát ne promítnuté struny u kytary. To říkám jako člověk, který na klavír i kytaru hraje už několik desetiletí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze