Lenovo opět ukázalo ohebná zařízení, stále však jen jako koncepty

11
Lenovo opět ukázalo ohebná zařízení, stále však jen jako koncepty
  • Dva roky po sobě Lenovo ukazuje produkty z projektu Folio
  • Jedná se o ohebné smartphony a tablety
  • Na finální produkt však nadále čekáme

V loňském roce Lenovo na akci TechWorld 2016 překvapilo takřka každého, když ukázalo koncepty ohebných zařízení řady Folio. Šlo o smartphone a také tablet, který bylo možné přeložit do velikosti tabletofonu. Obdobné koncepty čínský výrobce ukázal letos na stejnojmenné akci znovu.

Šlo konkrétně o skládací tablet, který má displej o velikosti 7,8 palce, avšak přeložením z něj vznikne chytrý telefon s displejem o úhlopříčce 5,5 palce. Rozlišení činí 1 920 × 1 440 pixelů. Pod kapotou se nachází procesor Snapdragon 800 a prostředí zajišťuje Android 7.0 Nougat. Je třeba mít na paměti, že jde o zařízení ve fázi prototypu, což zdůvodňuje nasazení staršího procesoru. Stále nebylo oznámeno, zda se již přiblížila doba, kdy Lenovo ukáže finální produkt z ohebné řady Folio.

Lenovo CPlus a Folio – Lenovo TechWorld 2016

Zdroje: v.youku.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Franta
já to vidím ještě, tak na dva tři roky než budou zařízení ohebná, ale za mě je to jasná cesta kterou půjde vývoj.
Aloha
Doufám, že se potvrdí spekulace s MS tento koncept přetaví v bájný SP, protože to řešení se mi moc líbí. Ale bude to chtít něco kompaktnějšího. Zařízení o trochu větší než je vidět ve filmu Her
StalkerPetr
Já bych raději kdyby udělali úplně bezrámečkový tablet kde by na přední straně byly pouze stereo repráky a dobrou baterii k tomu. A beru. Jako náhradu za Asus ZenPad S8.0 s 64GB a 6GB RAM. S tím jsem spokojen.
kleinak
Ano, směr to je jasný, takhle by to mohlo vypadat.
Ale velikost NE. Dnes už je tolik obřích telefonů a některé i s 5,3 palci se nazývají miny, tak tohle bude s 6 palci a po otevření 10 a více palců. to rozhodně ne.
Ale bohužel, trend je toho ukázkou a hlavně v Číně a Japan si na takových lopatách potrpí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze