Lenovo Moto E (2016) na IFA 2016: vetší a stále levné (video)

2

Posledních pár dní vás sice zásobujeme těmi nejžhavějšími mobilními novinkami z Berlína, ale IFA nebyla pouze o čerstvě představených zařízeních. Vyzkoušeli jsme si i některá dříve oznámená, jako je třeba právě nové Moto E pro rok 2016. To nám od poslední generace sice trochu narostlo, ale stále si zachovává svou nízkou cenu.

Na stánku Lenova se to hemžilo novými Yogami a Moto Z Play, ale v rohu jednoho pultu jsme narazili i na nenápadné „Éčko“. Nenechali jsme tedy nic náhodě a rychle se k němu přemístili, jelikož nás zajímalo, jak se tento nejlevnější člen Moto rodiny letos změnil.

Lenovo Moto E 2016 – IFA 2016

TIP! Lenovo Moto E (2016): důstojný nástupce je tu

Nové Moto E (2016) má hned na první pohled mnohem větší úhlopříčku oproti loňské verzi. Přesněji 5 palců oproti dřívějším 4,5. To je znatelný nárůst, ale díky poměrně malým rámečkům a dobře zaoblené konstrukci to zase takový rozdíl není. Telefon stále výborně padne do ruky, plastová záda mají příjemnou úpravu a celkově je design zkrátka pořád sympatický. To Moto divize Lenova zkrátka stále umí.

Lenovo Moto E (2016)

Samotný displej však nenarostl jen ve velikosti, ale i v rozlišení. To se nyní dostalo na 1 280 × 720 pixelů a rádi jsme viděli i použití tvrzeného Gorilla Glass 3 či lepší oleofóbní vrstvy, takže je ovládání telefonu opravdu příjemné. Uvnitř potom nenalezneme nic překvapujícího. Čtyřjádrový procesor doplňují 2 GB RAM a 8GB interní úložiště lze rozšířit pomocí microSD karet. Hlavní fotoaparát nabídne 8 Mpx a přední kamerka se zastavila na hodnotě 5 Mpx. Poměrně slušná 2 800mAh baterie by pak v kombinace se slabším hardwarem a nižším rozlišením mohla přispět k poměrně dobré výdrži. Samozřejmostí je Bluetooth 4.0, podpora LTE či nasazení Androidu 6.0 Marshmallow.

Lenovo Moto E (2016)

Cena nejlevnějšího telefonu řady Moto se bude pohybovat okolo 99 euro, což je v přepočtu asi 3 300 Kč s DPH. Na trh by se mělo podívat někdy v průběhu září či října.

Technické parametry Lenovo Moto E (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2016, 3 300 Kč
Diskuze ke článku
mrtva_zizala
Chipset – MediaTek Chipset

CPU – Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53

proste klasicka brzda, lidi si mysli ze kdyz daj trojku ze to bude uz solidni stroj, ani prt...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze