Čínská prezentace ohebné Motoroly RAZR vzbuzuje kontroverze

1
Čínská prezentace ohebné Motoroly RAZR vzbuzuje kontroverze
  • Video ohebné Motoroly RAZR zveřejněné na oficiální prezentaci pocházelo od fanouška, nikoliv od výrobce
  • Tvůrce videa nebyl požádán o souhlas s použitím vizualizace

Ohebná Motorola RAZR, která má navazovat na původní ikonické véčko, se rozhodně řadí mezi ty zajímavější smartphony, které by se mohly v letošním roce představit. Lenovo se tak rozhodlo uspořádat krátkou prezentaci pro čínská média, na které bylo natočeno níže uvedené video. Redaktor portálu Engadget následně potvrdil, že toto video bylo na konferenci opravdu promítáno.

Rozporuplné pocity vyvolává vizualizace RAZRu ve videu. Tu totiž nevytvořila Motorola, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale Waqar Khan. Vizualizaci, která vychází z patentových nákresů, zveřejnil na internetu již před delší dobou.

Toto video bylo navíc použito bez souhlasu autora, což následně potvrdil i na Twitteru. V prezentaci ani videu nenajdeme žádný vodoznak ani poděkování či odkaz na stránky právoplatného tvůrce. Zajímavostí rovněž je, že Sina Technology následně celou událost prezentovala jako oficiální představení ohebné Motoly RAZR.

O té jsme se však kromě pár fanouškovských renderů a vizualizací vycházejících z několika patentových nákresů zatím mnohé nedozvěděli. Potvrzuje snad použití videa vytvořeného fanouškem to, že bude smartphone přesně takto vypadat? Nebo si jen výrobci smartphonu nedali práci s vytvořením vlastní vizualizace? Lenovo, které Motorolu vlastní, se tak pravděpodobně brzy vyskytne v poměrně nepříjemné situaci, kdy bude muset objasnit, proč bylo na prezentaci uvedeno fanouškovské video, navíc bez souhlasu tvůrce.

Diskuze ke článku
Carda
Chudák stará Motorola :D ale co už to patlu Lenovu tak ať si dělají co chtějí hlavně ten ohebný 20:9 displej :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze