Lenovo A10: první notebook s Androidem jde do prodeje

4

Společnost Lenovo představuje svůj první notebook vybavený operačním systém Android, ve kterém se snoubí vlastnosti tabletu a přenosného počítače. Díky tomu je dotykový notebook Lenovo A10 ideálním řešením pro ty, kteří na cestách potřebují pracovat nebo se chtějí zabavit ve volných chvílích.

Desetipalcový notebook Lenovo A10 se dokáže díky 300° otáčivému displeji proměnit z režimu notebooku do stojanu. V tomto módu jej lze ovládat jednoduše dotyky vedenými po displeji s HD rozlišením 1366 × 768 pixelů, což uživatelé ocení při surfování na internetu nebo prohlížení obrázků. Pro ty, kteří preferují spíše zvuk klávesnice, je v režimu notebooku připravená AccuType klávesnice.

Oficiální fotografie

Duální notebook běží na operačním systému Android 4.2 a pohání ho procesor ARM Cortex-A9 se čtyřmi jádry. Dále je vybaven až 2GB operační pamětí s 16/32GB SSD úložištěm, které lze ještě rozšířit pomocí microSD slotu. Jeden kilogram vážící notebook je poměrně malý, s tloušťkou pouhých 17,3 milimetru se jedná o jeden z nejmenších notebooků vůbec. Připojení k bezdrátovým sítím zajistí integrované Bluetooth 2.0 či Wi-Fi.

Uživatele potěší rozhodně výdrž, která v plném zápřahu s připojením k internetu činí až 9 hodin při přehrávání hudby či videa. Další zařízení lze připojit pomocí dvou USB 2.0 či jednoho microUSB portu. MicroHDMI výstup navíc umožňuje připojení většího monitoru pro sledování oblíbených seriálů či filmů. Neustále ve spojení se svou rodinou a přáteli mohou být uživatelé díky stereo reproduktorům a integrované webkameře s rozlišením 0,3 megapixelu. Notebook Lenovo A10 je dostupný za cenu od 5 999 Kč s DPH.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Pivo
Za cenu nepřesahující 4000 Kč bych do něj šel. Byl by perfektní nástroj pro studenty (mě) nebýt 1 zásadní chyby, plnohodnotný office! Jinak perfektní, malý, lehký, velká výdrž. Stydím se že to říkám, ale radši bych v něm viděl Windows 8 RT, pokud by si zachoval tuto cenovku.
Satai
Koncept Transformeru od Asusu se mi zdá nosnější.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze