Legendární Pocophone F1 se dočká nástupce. Má nabízet perfektní displej

1
Legendární Pocophone F1 se dočká nástupce. Má nabízet perfektní displej
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výrobce láká na Poco F2 ve svém bilančním videu
  • Spekulace hovoří o nasazení 120Hz AMOLED displeje
  • Výkon zajistí Snapdragon 732G

Pamatujete na rok 2018? Tehdy i na český trhl vtrhl Pocophone F1 od Xiaomi. Telefon s velmi agresivní cenou, který lákal především na kvalitní displej a procesor Snapdragon 845. Připomeňme, že tento procesor byl v roce 2018 nasazován pouze u vlajkových modelů a Pocophone F1 jej z ničeho nic přenesl do střední třídy s cenou kolem 10 tisíc korun, v závislosti na zvolené paměťové variantě. Není divu, že byl o mobil velký zájem, a to zejména ze strany těch, kteří hledali maximální možný výkon.

V následujících letech, zejména pak v loňském roce 2020, jsme se dočkali hned několika novinek od značky Poco, avšak nikdy nešlo o nástupce původního Pocophonu F1. Klasické Poco F2 by však mohlo dorazit letos. Naznačuje to oficiální video zveřejněné na Twitteru, které bilancuje působení značky po celém světě. V samotném závěru se v titulcích párkrát na krátký okamžik objeví nápis F2. Je velmi pravděpodobné, že výrobce pomalinku připravuje půdu pro nástupce.


Bohužel nám o něm zatím vůbec nic neprozradil, my se tak musíme smířit pouze se spekulacemi, které pochází od @yabhishekhd. Chystané Poco F2 již nebude bořit rekordy ve výkonu, neboť si vystačí se Snapdragonem 732G. Oproti tomu displej by měl patřit ke špičce. Má jít o AMOLED panel se 120Hz obnovovací frekvencí. Na zadní straně bude čtveřice fotoaparátů a baterie má mít kapacitu 4 250 mAh. Poslední informace hovoří o přítomnosti NFC.