Kvalitní hovory konečně i pro iPhony, O2 pro ně spouští VoLTE

6
Kvalitní hovory konečně i pro iPhony, O2 pro ně spouští VoLTE
  • O2 rozšiřuje seznam telefonů s podporou VoLTE
  • Nově si kvalitnějších hovorů užijí i majitelé iPhonů

Sítě 4. generace všeobecně známé spíše pod zkratkou LTE nepřinášejí pouze rychlé datové přenosy, nýbrž i zkvalitnění samotných hlasových hovorů. Podmínkou je však podpora technologie VoLTE (Voice over LTE). Tu musí podporovat nejen samotný telefon, ale také operátor. U českého O2 jste měli největší šanci si křišťálově čisté hovory užít s některými modely Samsungu. Nyní se seznam zásadně rozšiřuje, neboť do něj přibývají iPhony. Stačí mít iPhone 6 či jakýkoliv novější typ.

Pro volání přes LTE je nutná aktualizace softwaru na iOS 10.3 nebo novější. „Zákazníkům se bude postupně objevovat výzva k aktualizaci nastavení operátora. Tu si mohou také stáhnout sami volbou Nastavení-Obecné-Informace,“ popisuje Jindřich Fremuth, ředitel Komerční divize v O2. V telefonu je také potřeba povolit 4G pro hlas i data v menu Nastavení – Mobilní data – Volby dat – Zapnout 4G – Hlas a data.

Nastavení VoLTE Apple iPhone

Síť LTE od O2 je dostupná pro 99 % populace, k bezproblémovému spojení hovorů tak dojde i na místech, kde je hůře dostupný signál 3G. Telefonování přes VoLTE zákazníkům nespotřebovává žádná data, zákazník za něj platí stejně jako za běžný hovor přes hlasovou síť.

Seznam smartphonů podporujících u O2 VoLTE

Poznámka – *volání přes LTE funguje i u telefonů koupených u jiných prodejců

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Mirek
Proč jako jediný iPhone 7 musí být koupený u operátora? Máte tam asi chybu.
All mobile
All mobile
Je pravda aby VoLTE fungovalo musi mít oba lidi stejného operátora?
Pesedm
A na ostatní telefony kašlou. Jiní operátoři je podporují.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze