O2 spouští VoLTE a nabízí slevu 5 tisíc korun na Galaxy S7 (edge)

Operátor O2 spojil několik významných událostí v jeden celek. Dle všeho je prvním operátorem na světě, který nabízí aktualizaci Androidu 7 Nougat pro Samsung Galaxy S7 a S7 edge, u té příležitosti navíc O2 zpřístupnilo volání skrze VoLTE a nabízí slevu 5 tisíc korun na oba Samsungy.

Právě dnes se začíná šířit velmi důležitá aktualizace Androidu 7 Nougat na Samsung Galaxy S7 a S7 edge. Konkrétně jde o kusy, které pocházejí z distribuce O2, které se tak stalo prvním operátorem na světě, jenž zmíněnou aktualizaci vypustil mezi zákazníky. Aktualizace dorazila i na náš redakční telefon a již brzy se můžete těšit na podrobné seznámení s novým prostředím.

Nepřehlédněte: VoLTE a VoWiFi v ČR: jaké telefony a operátoři je podporují?

O2

O2 však nezahálelo a u této příležitosti oznámilo i zpřístupnění funkce VoLTE mezi koncové zákazníky. Službu O2 testovalo již od roku 2015, až teprve v tomto roce se však dostává mezi širokou veřejnost. Připomeňme, že VoLTE funguje u operátora T-Mobile již od roku 2015 a u Vodafonu je aktivní zhruba od poloviny loňského roku. T-Mobile aktuálně podporuje zhruba dvacítku smartphonů, Vodafone šest a u O2 je to právě dvojice Samsung Galaxy S7 a S7 edge.

„V posledních měsících jsme se soustředili na pokrývání vysokorychlostním internetem 4G LTE, který je nyní dostupný pro 99 % populace, a na další zahušťování sítě. Věnujeme se také přípravám na 5G – jako první operátor jsme spustili v reálném prostředí síť 4,5 G s teoretickými rychlostmi až 1,2 Gb/s. Nyní spouštíme v naší síti další novinku – volání přes LTE,“ popisuje Marek Růžička, ředitel divize Operations v O2.

VoLTE již na aktualizovaném Galaxy S7 funguje

Aby O2 novou službu náležitě zviditelnilo, nabízí slevu ve výši 5 tisíc korun na nákup obou zmíněných Samsungů. Akce je platná do konce ledna. Samsung Galaxy S7 je tak možné pořídit za 14 745 Kč, Samsung Galaxy S7 edge za 17 595 Kč. Další podporované modely se v síti O2 objeví už v průběhu února a března.

Zdroje: o2.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze