Krásná adventura Monument Valley k dostání pro Android

1

Se zpožděním, ale přece. Měsíc a půl od vydání pro iOS se dočkali i uživatelé Androidu, kteří si tak nyní mohou zahrát jednu z nejzajímavějších her letošního roku – logickou adventuru Monument Valley. Pokud vás zajímají příběhy, pokud milujete vyprávění, rádi se do hry ponoříte a hledáte něco, co na vás zapůsobí, tak zbystřete.

Na začátku minulého měsíce jsme vám přinesli recenzi hry Monument Valley od studia ustwo. Hra nás nadchla převážně svou uměleckou hodnotou. V deseti úrovních jsme prošli několik zámků a dalších absurdních staveb po vzoru grafika M. C. Eschera. Ty byly fantasticky zpracované a každá úroveň měla zvláštní atmosféru vyrovnanosti, bezčasí, ale zároveň tajemna. Logické hádanky přitom nejsou závratně složité, ale aspoň nejste zdržováni od vyprávění, které je téměř filosofické.

Ať už z recenze nebo z prvního odstavce vám musí být jasné, že tuto hru maximálně doporučuji. Jsme sice teprve v první půlce roku, ale už nyní se nebojím mluvit o zážitku roku. Pokud máte rádi příběhy a oceníte umělecký přístup, tak hře dejte šanci. Na Androidu ji koupíte za necelých sto korun. A pokud si stále nejste jisti, tak si pusťte naši videorecenzi.

Stáhnout Monument Valley

Google Play App Store

Monument Valley – videorecenze