Konec jednoho z nejpodivuhodnějších projektů Googlu

Google tu a tam ukončí nějaký ze svých mnoha projektů, na to už jsme si tak nějak zvykli. Ovšem tento se vymyká všem známým měřítkům. Google totiž končí provoz plovoucího showroomu velkého jako čtyřpatrový dům.

Loď byla pojmenována prostě jako „Google Barge“ (Bárka Google) a na plovoucí plošině byly sestaveny kontejnery do výše čtvrtého patra. Celé to mělo fungovat jako obří plovoucí showroom, kde polotajná Divize X plánovala předvádět výstřelky moderní techniky, jako jsou brýle Google Glass. Samotné plavidlo přišlo na čtyři miliony dolarů, dalších čtyři sta tisíc činily provozní náklady – to vše bez jediného uskutečněného projektu.

Google Barge

Ani tak velká a bohatá firma jako Google si nemůže dovolit takové plýtvání, nehledě na to, že už od samého začátku vzbuzuje taková aktivita otazníky. Loď tak zakotvila v přístavu v Portlandu a čeká na své sešrotování. Zůstává tak jen údiv nad tím, že v Googlu nemyslí v malém a také neuvěřitelně silný námět pro autory sci-fi, kteří teď mohou spřádat příběhy o tom, co se tak na palubě tohoto podivuhodného plavidla mohlo dít.

Zdroje: pressherald.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze