Kolik kolem sebe máte očkovaných? Prozradí to aplikace Mobilní Rozhlas

3
Kolik kolem sebe máte očkovaných? Prozradí to aplikace Mobilní Rozhlas
Fotografie: Mobilní Rozhlas
  • Oblíbená služba pro COVID report se dočkala důležitého rozšíření
  • Všech 6 250 českých samospráv má nyní denně aktualizované informace o proočkovanosti svých obyvatel
  • Doplní tak stávající statistiky sledující vývoj epidemie v jednotlivých obcích, které s příchodem nových mutací začínají být opět aktuální
  • Zájem o data je velký, měsíčně služba zobrazí čtvrt milionu reportů

Díky COVID reportu nyní široká veřejnost získá přehledné informace o proočkovanosti obyvatel v jednotlivých obcích (na úrovni obcí s rozšířenou působností). A to denně aktualizované. Přehled zobrazuje jak podíl obyvatel očkovaných alespoň první dávkou, tak množství těch, kteří mají vakcinaci plně dokončenou. V textovém přehledu je pak možné zjistit, jak si stojí celý kraj, ve kterém se obec nachází včetně celorepublikového přehledu.

COVID report pro obce

I nadále pak COVID report obsahuje důležité informace a statistiky o průběhu nákazy – tedy nové případy celkem a v rizikové skupině občanů nad 65 let a takzvanou míru pozitivity v celorepublikovém srovnání. V přehledových grafech je pak možné jednoduše sledovat trend v dané obci a jejím bezprostředním okolí na dlouhodobé časové ose.

COVID report je generován pro každou ze 6 250 samospráv včetně městských částí. Požadovanou obec je možné jednoduše vyhledat ve vyhledávači na hlavní stránce projektu. V současné době COVID report měsíčně zobrazí asi čtvrt milionu statistik, přičemž průměrná doba strávená uživatelem nad daty přesahuje tři a půl minuty. Počet pravidelných návštěvníků stoupl za poslední kvartál na dvojnásobek.

Důležitou službu plní COVID report také pro vedení obcí. Díky technologické společnosti MAMA AI, která pomocí nástrojů umělé inteligence denně na svých serverech zpracovává data z ÚZIS a kromě přehledných statistik je převádí ještě do textového komentáře a grafů s historickým vývojem, má více než 1 700 samospráv, které platformu Mobilní Rozhlas aktivně využívají, možnost pravidelně zasílat data z COVID reportu na své registrované občany.

Za poslední měsíce se COVID report pro obce stal důležitou součástí v informování obyvatel o skutečném průběhu epidemie. Zveřejněním dat o proočkovanosti obyvatel dáváme vedení obcí do rukou další důležitý nástroj. Na základě poskytovaných dat mohou samy vyhodnocovat dopady očkovacích kampaní a případně samy pomáhat ve zvyšování proočkovanosti obyvatel,“ zmiňuje Ondřej Švrček, autor platformy Mobilní Rozhlas. COVID report naleznete na tomto odkazu.

Diskuze ke článku
Martin Kříž
Martin Kříž
Hmm... moc to není :D
Alois Lopata
Alois Lopata
Tvl to už je fakt vrchol. Běžte už s tou čínskou rýmou do řiti. Nechápu, že to ještě někoho zajímá. Akorát kvůli tomu buzerujete lidi a někteří z nás nedělají pomalu nic jinýho, než že vyrábí a tisknou negativní potvrzení o testech, či zařizují zájemcům potvrzení o očkování. A nemyslím si, že jsem jediný v ČR, kdo tohle umí zařídit. Takže ona ta data o tom očkování také budou silně zkreslená, neboť spousta lidí chce jen to potvrzení, ale spáchat potenciální sebevraždu experimentální a nevyzkoušenou látkou se jim už nechce. A doktoři i zaměstnanci v očkovacích centrech z toho mají žně. Osobně znám dva doktory a dva zaměstnance nejmenovaného pražského očkovacího centra, kteří za 1000,- vystavují ofiko potvrzení o očkování jak na běžícím pásu :)
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Vidíte, šlo jim jen o špehování lidi nic víc..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze