Kanadská kapela natočila svůj nový videoklip pomocí Xperie ion

5

Smartphone Xperia ion od japonského výrobce Sony, který se právě v těchto dnech oficiálně začíná prodávat na trhu v České republice se stal skrytou hvězdou nového videoklipu jedné kanadské kapely. Byl totiž použit namísto běžné profesionální kamery. Podívejte se, jak to dopadlo.

Sony svůj nadějný vlajkový model pro první polovinu roku, dvoujádrovou Xperii ion s 4,6 palcovým HD displejem, v některých státech prodává na rozdíl od Česka už dlouhé měsíce. Jedním z těchto států je i Kanada. Tam se telefon stal docela populárním a dobře prodávaným. Tamní kapela Metric se před několika týdny rozhodla, že pomocí něj natočí videoklip ke svému novému hitu s názvem Synthetica. Píseň spadá do stejnojmenného alba, které je v podání skupiny, která na zaoceánské hudební scéně úspěšně působí od roku 2003 jubilejně již pátou studiovou deskou.

Xperii ion od Sony, kterou máme právě v redakci, ukazuje, že by mohla schopně suplovat i videokamerou

Tip: Sony Xperia ion: první dojmy z lednové novinky

Jak asi víte, Xperia ion zvládá nahrávání videa v plném HD (Full HD 1080p) rozlišení se snímkovací frekvencí 30 fps, navíc s podporou stabilizace obrazu a průběžného zaostřování během natáčení. Videa by tedy teoreticky měla být na velmi dobré úrovni. Na naše hodnocení si budete muset počkat až do recenze, kterou plánujeme vydat v průběhu příštího týdne. Sami se ale už teď můžete podívat, čeho je tento smartphone schopný ve slíbeném videoklipu na song Synthetica. Jen doplníme, že video natočil režisér Chris Lenox Smith, a jedná se o akustickou verzi (pouze klasická kytara a zpěv).

Technické parametry Sony Xperia ion

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 68 × 10,8 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,55" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8660, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012,

Zdroje: blogs.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Ado
Kapela sa volá ´´Metric´´ :)
Lukáš
Začátek songu je těžká kopie Tenacious D, ale to byl asi záměr :-)
stepo
Opravdu vas nechapu,nekterí lidi jsou fakt tupí. Pac tady se kur.. Nejedna o nejakou kapelu,a jeji jmeno,ale clanek je zameren hlavne na schopnosti kamery v xperii ion! Kapisto?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze