Nové Sony telefony prozrazeny: Xperia SP a Xperia L (aktualizováno)

Sony pokračuje v nastoleném trendu pojmenovávat nové Xperie písmeny, a to trochu neočekávanými. Indonéská stránka Postel Telecom odhalila finální jména dvou dosud nepředstavených Xperií. Sony C530X (C5302, C5303, C5306) "Huashan" přijde na trh jako Sony Xperia SP a nižší Sony C210X (C2104, C2105) se bude jmenovat Xperia L.

Aktualizováno 2.2.2013

Server Xperiablog.net přináší další upřesnění technických specifikací. Krom předchozích informací o obou Xperiích, které jsme vám uváděli dříve se konečně upřesňuje i to, s jak velkým displejem telefony přijdou, což je určitě důležitá informace. LCD displej by měl mít podle všeho nakonec úhlopříčku 4,6 palce při rozlišení 720p. Fotoaparát s novým senzorem Exmor RS (používá ho například také nová vlajková loď Xperia Z) bude moci fotit v rozlišení až 8 megapixelů. Zklamáním je určitě hodnota vestavěné paměti, která dosáhla pouze na hodnotu 8 GB. Sony ale alespoň nezapomnělo na paměťovou kartu.

Podle všeho budou nové telefony vyrobeny z kombinace kovu (rám) a plastu (zadní kryt). Zadní kryt by měl jít uživatelsky odejmout. Xperia SP bude mít rozměry 130,6 x 67,1 x 9,98 milimetrů. Hmotnost bude činit 155 gramů (Xperia L bude na 99 % měřit a vážit úplně stejně). Oficiální představení by se mělo odehrát v pondělí na tiskové konferenci Sony v Barceloně, která startuje v 8:45 hodin ráno.

Původní informace z 31.1.2013

Podle nedávno uniklých snímků se Xperia XP, která se zařadí do vyšší střední třídy, svým designem lehce vrací k loňským modelům. Podrobnější technické specifikace telefonu nejsou dosud známé, ale podle všeho zřejmě telefon nabídne dvoujádrový procesor Snapdragon S4 MSM8960T s taktem 1,7 GHz, grafický akcelerátor Adreno 320 a displej neznámé velikosti s HD rozlišením. Chybět by neměla LTE data a pravděpodobně pětimegapixelový fotoaparát s hardwarovou spouští. Telefon poběží na Androidu 4.1.2 Jelly Bean.

špionážní snímky Sony Xperia SP

Nižší model Xperia L by měl být vybaven dvoujádrovým procesorem Snapdragon (buď MSM8227 nebo MSM8627) s grafikou Adreno 305. Jeho displej s virtuálními tlačítky bude mít rozlišení FWVGA (480 x 854 pixelů) a stejně jako Xperia SP bude od počátku vybaven Androidem 4.1.2 Jelly Bean.

Oficiálního představení obou modelů se zřejmě dočkáme na únorovém MWC v Barceloně.

Zdroje: xperiablog.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Milan
pořád ten stejnej a nudnej design zase to bude stejný jako xperia Z a t takže nic nového :D
Milan
pořád ten stejnej a nudnej design zase to bude stejný jako xperia Z a t takže nic nového :D
Pavel
Milan: Zkus si pomlouvat samšunt nebo jiné značky, které mají všechny modely bez zajímavého a nudného designu, Sony patří ke špičce v oblasti Design :)
Adam
Chyba: nie XP ale SP

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze