Jaký je revoluční 3D OLED displej společnosti ASUS naživo?

Včetně videa
2
Jaký je revoluční 3D OLED displej společnosti ASUS naživo?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • 3D efekt nás příjemně překvapil
  • Díky němu si lze například detailně prohlédnout model lidského srdce

Jednou z nejzajímavějších technologií letošního veletrhu CES 2023 je bezpochyby 3D OLED, kterou najdeme například u modelu ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED. V čem je prostorový efekt u tohoto displeje naprosto unikátní, je fakt, že k jeho vyvolání není potřeba žádných brýlí. Jaký dojem na nás udělal naživo?

ASUS představil 3D displej v notebooku bez brýlí

Bez dlouhého napínání můžeme prozradit, že dojem z 3D efektu je jednoznačně pozitivní. Ačkoliv je nemožné zachytit objekty vystupující z displeje na přiloženém videu, funguje 3D velmi dobře a realisticky. Toho je dosaženo pomocí dvojice kamer, kterými si notebook skenuje hlavu a oči uživatele, vzdálenost od displeje a další údaje. Samotný ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED nás pak zaujal speciálním ASUS „kolečkem“, pomocí něhož lze ovládat hlasitost, jas a další atributy. ASUS také ukázal interaktivní pero, pomocí něhož lze na dálku uchopit předmět a přenést jej jinam, vše samozřejmě ve 3D. Působivé jsou i detailní modely lidských orgánů, například srdce, a je skutečně zajímavé si je prohlédnout ve 3D ze všech úhlů a různých vzdáleností. Speciální tužka při prohlížení srdce dokonce vibruje, tudíž můžete cítit i tep.

Co se týče softwaru souvisejícího s technologií 3D OLED, najdeme v nastavení jak možnost prohlížení 3D modelů, tak také 3D videí. Dostupnost notebooku je stanovena na druhé/třetí čtvrtletí letošního roku, prozatím bez oznámené ceny.

Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Jako notebook cool, ale to video, po technicke strance uz se skoro blizi videum na idnes.cz, kde proste by chteli platit za premium (to, ze ani v premiu se nezbavite reklam, to ani nebudu zminovat), ale 95% videi je trhanych, protoze vemou 30FPS video z mobilu a proste ho pusti v 25FPS prehravaci, takze neuveritelna sekanice prakticky kazde video, tak hlavne nespadnete do stejne kategorie jak idnes:o)
Milan Votruba
Milan Votruba
Kolik mylsíte že bude stát?odhadem.

Budou ve 3 d i monitory?

Je nějská šance že se tohle dostane i do TV ?

Bude mít i jiné než tmavé provedení?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze