Jaká zařízení připravuje Microsoft pro rok 2014?

10

Na konferenci CES Microsoft nic moc nového nepředstavil, respektive nepředstavil nic a je to pochopitelné, redmonští tam sami za sebe vůbec nebyli. Ovšem to neznamená, že by softies zaháleli, ale pilně pracují na svých nových produktech, kterých bychom se mohli dočkat už letos.

Mezi zařízení, které Microsoft prodává pod svým logem, řadíme pouze konzoli Xbox, tablety Surface a různé serepetičky k počítači v podobě myší, klávesnicí, webkamer atp. Jak je patrné, tak vypuštěním tabletů Surface se Redmond pustil do přímého boje s Applem a napodobuje jeho filozofii, avšak ne tak zcela. Apple si tvoří vlastní systém pro svá zařízení, kdežto Microsoft tvoří vlastní systém pro vlastní zařízení a také pro další OEM výrobce, podobně jako Google a jeho řada Nexus, ovšem ten si nechá zařízení řady Nexus vyrobit také OEM výrobcem.

Microsoft Surface (RT) byl prvním počinem Microsoftu v oblasti tabletů

Již dříve se objevila spekulace, že Microsoft nezůstane pouze u tabletů a konzolí, ale pustí se i do výroby notebooků. Zní to logicky, jelikož i Apple má své notebooky a k těm Microsoft nemá adekvátního konkurenta, ač je to relativní, jelikož Surface Pro je hardwarem klasický ultrabook, ale má zcela odlišnou konstrukci podobnou spíše tabletům. Zatím nejsou známy žádné podrobnosti, ale nejspíše si na notebook z řady Surface ještě počkáme.

Tablety Surface 2. generace

Další informace se týká Surface 3, jenž má být nástupcem Surface 2 a má jej pohánět nejvýkonnější procesor od NVIDIE, Tegra K1 s jádry Denver, čili se má jedná o 64-bitový čip. Oznámení by mělo proběhnout ke konci letošního roku. Na konci roku 2014 se taktéž máme dočkat tabletů Surface 2 s LTE a Surface Mini, ovšem o těch nejsou známy žádné další podrobnosti. Jediné co snad lze potvrdit je přítomnost Windows RT.

Nejaktuálnější konzole Microsoftu

Už v létě bychom se měli dočkat aktualizace současných Windows 8.1, ovšem bude se spíše jednat o takový service pack, žádné velké změny jako u Windows 8.1. Přinést by měl především podporu nového hardwaru, jmenovitě by se mělo jednat o nové SoC od AMD, čili Mullins a od Intelu BayTrail+. Procesor AMD Mullins by měl být také použitý v chystané Xbox TV, ovšem zda se jedná o televizor, nebo samostatné zařízení zůstává zatím záhadou.

Zdroje: microsoft-news.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Martin
A co Nokie/Microsoft ? Žadnej mobil nebo se to "tají"
Vladimir Hach
Vladimir Hach
Nemyslel autor spíš, že přechod 8 > 8.1 nebude tak razantní jako 7 >8?
pedro
Clanek je plny nesmyslu a chyb :-\
Tomee
To jsou malé věci, když nejde o život, jde o ho... :) a jen díky chybám se můžeme zlepšovat :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze