Jak zjistíte, že je váš telefon kompatibilní s Android Wear? (návod)

4

V úvodu tohoto týden se konala úvodní keynote akce Google I/O 2014. Na té jsme se dozvěděli novinky kolem chytrých hodinek a hned několik se jich v tentýž den začalo prodávat. Pojí je systém Android Wear. Se kterými telefony budou takové hodinky spolupracovat?

Chytré hodinky se stávají stále populárnějšími. Google připravil speciální verzi svého systému, kterou nazval Android Wear. Tu najdete například v LG G Watch, Samsungu Gear Live nebo Motorole Moto 360. Hodinky je vždy nutné spárovat s vaším telefonem, abyste je využili na maximum. Jak ale zjistit, zda budou s vaším telefonem správně komunikovat?

První hodinky s Android Wear: LG G Watch, Samsung Gear Live a Motorola Moto 360

Vše je velmi snadné. První kroky směřujte do nastavení a položky Informace o telefonu. Zde zjistíte vaší aktuální verzi operačního systému Android na vašem telefonu. Podmínkou je Android 4.3 Jelly Bean nebo novější. Se staršími verzemi hodinky se systémem Android Wear spolupracovat nebudou. Abyste získali absolutní jistotu, připravil Google speciální stránku www.android.com/wear/check/ , která rozpozná váš telefon a sdělí vám, zda je kompatibilní s hodinkami. Vše trvá zhruba 5 vteřin. Namátkou jsme například ověřili HTC One nebo LG G3 a dle očekávání budou oba modely s hodinkami pracovat.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Dominik Vondruška
Dominik Vondruška
A představí Google ještě svůj tablet?
Jarda
Toto ověření je funkční jen přes Chrome. Jinak to hlásí nekompatibilitu i na Androidu 4.4... Vyzkoušeno na dvou různých zařízeních ve Firefoxu.
jan
Mám dotaz, pokud se hodinky připojují pomocí bluetooth tak jestli bude půjde připojit i tablet s bluetooth nebo jestli je to fixováno pouze na telefon.
Kamil Fedor
Kamil Fedor
Naposledy upraveno: 28. 6. 2014 16:05
Moj Samšuk Galaxy Note 2 (4.4.2 ofiko) cez Chrome kompatibilny, cez Firefox NEkompatibilny a Opera stranku nenasla :) .. To si mam teraz vybrat a tipovat?? Nechapem :) :) :) Proste Samšuk :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze