Jak vypadá HTC One X zevnitř? Podívejte se!

3

Podívejte se spolu s námi na to, co všechno se skrývá uvnitř jednolitého unibody těla HTC One X, jednoho z nejvýkonnějších mobilních telefonů současnosti.

HTC One X - oficiální fotografie

HTC One X už několik týdnů celkem s úspěchem okupuje tuzemské i světové obchody. Jak už jsme zmínili v úvodu, jedná se o telefon prošpikovaný těmi nejmodernějšími technologii na špičkové úrovni, a to ať už mluvíme o jemném HD displeji, velice výkonném čtyřjádrovému procesoru a grafice od nVidie, NFC čipu pro bezkontaktní přenos dat, 8 Mpx fotoaparátu s možností pořizování Full HD videa a vysoce světelným objektivem, či v neposlední řadě třeba o nejnovějším operačním systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich ověnčeném povedenou grafickou nadstavbou HTC Sense v její poslední verzi. HTC One X má však i svoje mouchy, a ty jsme spolu s výše uvedenými funkcionalitami podrobně rozepsali v naší nedávné recenzi.

HTC One X – fotografie z recenze

Tip: přečtěte si také článek – Recenze HTC One X – Velkolepá jednička

Krátké a stručné osvěžení historie a současnosti bezesporu velmi povedeného smartphonu HTC One X máme tedy za sebou, a nyní už k tomu, proč vlastně vznikl dnešní článek. Mnoho z vás totiž dle reakcí na různých diskuzních fórech zajímá, jak vlastně takové NFC, fotoaparát či čtyřjádrový mobilní SoC vypadá doopravdy naživo. Tyto touhy se rozhodl uspokojit čínský web fashion.pconline.com.cn, který provedl detailní rozborku HTC One X.

Čtěte také – Porovnali jsme výkon HTC One X, S a V: výsledky benchmarků

Jak jistě víte, výrobce design telefonu v duchu posledních trendů vyvinul jako unibody. To znamená, že je tělo telefonu vyroben z jednoho kusu (samozřejmě kromě displeje). V případě One X jde o speciální tvrzený plast zvaný polykarbonát. Na telefonu si tedy sami nemůžete vyměnit baterii, resp. spíše pomocí tohoto kroku natvrdo zresetovat telefon kdykoliv se vám zachce. Mnoho z vás určitě zajímá, jak se v servisních centrech tamní zaměstnanci do telefonu dostanou, aby právě například vyměnili baterii, či některý z mnoha plochých vodičů, čipů, modulů a další rozličné elektroniky. Následující galerie fotografií vám o tom tedy udělá alespoň přibližný obrázek. Kompletní fotogalerii z rozebírání HTC One X našimi čínskými kolegy najdete zde.

Displej stačí správně vyloupnout

Tak kdepak je ta Tegra 3?

Technické parametry HTC One X

Kompletní specifikace
Konstrukce134,4 × 69,9 × 8,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 2, 4,7" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 280 px, 24 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T33, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2012, 17 000 Kč

Zdroje: fashion.pconline.com, blog.gsmarena.com