Jak se nám líbí nová „vize“ Motoroly? Podívejte se na první dojmy z One Vision

8
Jak se nám líbí nová „vize“ Motoroly? Podívejte se na první dojmy z One Vision
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Podlouhlý 6,3palcový IPS displej má průstřel v levém horním rohu
  • Zajímavostí je použití čipsetu Exynos 9609 od Samsungu
  • Baterie o kapacitě 3 500 mAh podporuje 15W nabíjení TurboPower
  • Telefon se již prodává za doporučenou cenu 7 699 Kč

V naší redakci jsme přivítali teprve nedávno oznámenou Motorolu One Vision, která přináší podlouhlý displej s filmovým poměrem stran 21:9 a 48megapixelový fotoaparát s podporou nočního režimu.

Motorola One Vision dokáže na první pohled zaujmout líbivým vzhledem. Námi testovaná safírově modrá varianta působí velmi sympaticky, k prodeji bude však také bronzová verze s gradientem. Daní ze pěkný vzhled jsou bohužel záda, na kterých velmi rychle ulpívají otisky. Mile nás překvapilo samotné balení telefonu – kromě nabíječky jsme v něm našli rovněž sluchátka a praktické silikonové pouzdro, které dokáže ochránit před pády či škrábanci. Díky protáhlému tělu a zaobleným bokům se navíc smartphone příjemně drží a hmotnost 180 gramů se zdá být vzhledem k velikosti 160,1 × 71,2 × 8,7 milimetrů přiměřená.

Motorola One Vision

Ovládání podlouhlého 6,3palcového IPS LCD displeje jednou rukou sice je možné, ale vyžaduje trochu cviku. Displej nabídne dostatečně jemné rozlišení 1 080 × 2 520 pixelů, disponuje pěkným barevným podáním a namísto klasického výřezu má moderní průstřel v levém horním rohu. Škoda však na dnešní poměry mírně širších rámečků. Filmový poměr stran Motorola označuje jako CinemaVision a je ideální zejména pro sledování videa, případně snadné prohlížení internetu, sociálních sítí a podobně. Podlouhlý displej ocení také uživatelé, kteří často využívají režim rozdělené obrazovky.

Jeden z hlavních taháků nové Motoroly One Vision představuje duální fotoaparát, který se skládá z hlavního 48megapixelového senzoru s technologií Quad Pixel a speciálním režimem nočního pořizování fotografií a sekundárního 5megapixelového snímače pro bokeh efekt. Na přední straně poté najdeme 25megapixelový snímač určený fanouškům selfies.

Zajímavosti Motoroly One Vision je použitý čipset Exynos 9609, který je mírně odlehčenou (konkrétně o 100 MHz podtaktovanou) variantou čipsetu Exynos 9610, který jsme mohli vidět u Samsungu Galaxy A50. Společnost mu dělá 4 GB operační paměti a 128GB úložiště. Mnohé uživatele rovněž potěší zařazení smartphonu do programu Android One, což představuje příslib měsíčních aktualizací zabezpečení po dobu tří let a v budoucnu také aktualizaci na Android Q, respektive Android R.

Motorola One Vision

Nakonec vám ještě dlužíme informaci o kapacitě baterie, která činí 3 500 mAh a měla by bez problémů zajistit jednodenní výdrž. Nabíjení probíhá maximální rychlostí 15 W, u Motoroly označené jako TurboPower. Za pouhých 15 minut nabíjení by tak měl, dle výrobce, smartphone nabídnout až sedm hodin výdrže.

Motorola One Vision je v současnosti k prodeji u autorizovaných prodejců za 7 699 Kč s DPH.

Technické parametry Motorola One Vision

Kompletní specifikace
Konstrukce160,1 × 71,2 × 8,7 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,3" (2 520 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 9609, CPU: 4×1,64 GHz + 4×2,21 GHz, GPU: ARM Mali-G72 MP3
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostkvěten 2019, 7 699 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Nudle. Tentokrát až moc.
Carda
Ani za darmo bych ho nevzal vždyť je to strašný ultranudle s dírou a bradou a celkově je takový směšný hlavně když vidím ty záda :D jako tady se moc nepředvedli a ještě takový peníze za to + opět kulaté rohy tak že žádných 6,3"
αΩ
Zapomněli jste zmínit to nejpodstatnější = OIS (první za ty super prachy !!!) + i díky ní velmi kvalitní noční fotky jak v Auto, tak Night Vision režimu :))

OV camera Auto vs. Night Vision
https://m.youtube.com/watch?v=xJK5o4zJRnw

OV vs. S10e
https://m.youtube.com/watch?v=COg_RaYl1to
:)))

4K video bude ještě chtít vychytat stabilizaci, nejlépe použít jen EIS, ale to nebude min. s Open Camerou žádný problém :) ..a třeba se samo Moto ještě pochlapí s updatem ;)
https://m.youtube.com/watch?v=v4vLYw1YUTY

Mimochodem, E9609 zvládá (na rozdíl od SD 6xx + 7xx) hw i 4K/60fps :))
https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/exynos/products/mobileprocessor/exynos-9609/
Mi.
Za ty peníze krásný a dobře odladěný telefon, se skvělým fotoaparátem, HW, a systémem s aktualizacemi. Navíc pod značkou vynálezce mobilního telefonu. Super no ne?

Tak to lidi kupujte, nebo stě tak hloupí a ovlivní Vás reklama komunistického kopírovače Huawei?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze