Honor Magic4 Lite: stylovka s tenkými rámečky, Snapdragonem 695 a 66W nabíjením

První dojmy včetně videa
20
Honor Magic4 Lite: stylovka s tenkými rámečky, Snapdragonem 695 a 66W nabíjením
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Rámečky okolo displeje jsou s výjimkou brady extrémně úzké
  • Záda zdatně odolávají otiskům a zdobí je výrazný kruhový fotomodul
  • 6 GB RAM lze softwarově rozšířit

Zatímco vlajkový Honor Magic4 Pro jsme si mohli vyzkoušet již na veletrhu MWC 2022, cenově dostupnější Magic4 Lite se nám do rukou dostal teprve nedávno v rámci samostatné akce výrobce Honor, kde jsme si mohli rovněž detailně prohlédnout chytré hodinky Watch GS 3 a sluchátka s teploměrem Honor Earbuds 3 Pro. Jaké jsou naše první dojmy z této stylové novinky?

Honor Magic4 Lite – první dojmy

Stylovka každým coulem

Jednou z největších předností Honoru Magic4 Lite je podle nás design, který zaujme především mohutným kruhovým fotomodulem na zadní straně vycentrovaným doprostřed. Zde mimochodem najdeme 48Mpx hlavní snímač s podporou AI a také dvojici „doplňkových“ 2Mpx kamerek (makro a bokeh). Ultraširokoúhlý objektiv bohužel schází úplně a rovněž maximální kvalita záznamu videa je limitována pouze na Full HD ve 30 FPS.

Zpátky však k designu, který se v testované verzi Titanium Silver zkrátka povedl. Záda dokáží měnit barvu na základě dopadajícího světla a mají matnou povrchovou úpravu, která sice není vůči nevzhledným otiskům 100% imunní, ale většině nehezkých šmouh a otisků prstů odolá. Telefon s rozměry 166,07 × 75,78 × 8,05 mm se také příjemně drží, a to zejména díky zaoblení zad, která přechází v (plastový) rámeček.

Neviditelné rámečky

V čem se Honor Magic4 Lite opravdu vytáhl, to je bezpochyby displej, respektive rámečky, které jsou extrémně tenké po stranách a nahoře. I spodní rámeček neboli „brada“ není nijak zvlášť tlustá, v kontrastu v podstatě s neexistujícími rámečky všude jinde, je však pochopitelně o něco širší. Kvůli absenci rámečku nahoře musel také Honor přestěhovat mřížku sluchátka, které je tak na horním rámečku (samotného telefonu).

Zobrazovací panel má přitom 6,81" a podporuje také 120Hz obnovovací frekvenci. Ta může být buď dynamická, případně nastavena na 60/120 Hz. Telefon tak může být zajímavým kandidátem ke koupi pro všechny, kteří na telefonu rádi sledují videa či hrají hry, a to i přestože využívá „pouze“ technologii IPS LCD.

Snapdragon 695 a 6 GB RAM

O výkon se stará 6nm čipset Snapdragon 695 s podporou 5G a samozřejmě nechybí ani 100% podpora Google služeb. Společnost procesoru dělá dostatečných 6 GB operační paměti (které lze doplnit o 2 GB „softwarové“ RAM), zamrzí však již starší Android 11. Během testování novinky se také rozhodně zaměříme na výdrž 4 800mAh baterie, která se chlubí 66W nabíjením.

Cena a dostupnost

Novinka je od dnešního dne v předprodeji až do 1. května za akční cenu 6 990 Kč. Po 1. 5. dojde k úpravě ceny na doporučených 7 490 Kč. Pokud vás o telefonu cokoliv zajímá, nezapomeňte nám napsat do komentářů.

Honor Magic4 Lite

Rozměry166,1 × 75,8 × 8,1 mm, 189 g
DisplejTFT IPS, 6,81" (2 388 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 1 080 × 1 920 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 695, 2×2,2 GHz + 6×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 800 mAh
Diskuze ke článku
Martin Novák
Martin Novák
Konkurence bude mít zase o něco míň klidné spaní, když vidím, co si dneska za pár korun můžu koupit. A ten design s tenkými rámečky vypadá po čertech dobře.
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 21. 4. 2022 12:31
Dneska jsem měl telefon v ruce. Hodně příjemná je povrchová úprava zad. Telefon se fakt dobře drží. Co mi ale přijde fakt směšné, je ten obrovský koláč foťáku, jenom proto aby tam mohli narvat 2 naprosto zbytečné 2MPx senzory. Proboha proč? Další věc že tam je Android 11. Zarazilo mě že foťák neumí ani 4K video a celkově mi to za ty prachy přijde hodně nedotažené...
Pavel Bureš
Pavel Bureš
Dle specifikace na webu GSM Arena a několika videí na YouTube existuje i 8 GB verze (bez nutnosti používat 2 GB z úložiště). Bude tahle také dostupná v ČR?
Martin Kejř
Martin Kejř
Máte prosím nějaké info, zdali přijde na český trh i Magic 4 pro? Na německém hihonor už ho mají na stránkách, zatím ale bohužel bez ceny.

Díky Martin

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze