Jak Honor vměstnal 5 000mAh baterii do 4,7 mm tenké skládačky Honor Magic V2?

Jak Honor vměstnal 5 000mAh baterii do 4,7 mm tenké skládačky Honor Magic V2?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Co umožnilo konstruktérům vložit do velmi tenké skládačky baterii s velkou kapacitou?
  • Honor zapracoval na samotné baterii, uspořádání komponent uvnitř telefonu i na miniaturizaci součástek

Honoru se u nedávno odhaleného modelu Magic V2 povedlo propojit velkou 5 000mAh baterii s ohebnou konstrukcí o tloušťce pouhých 4,7 milimetrů v rozloženém stavu. Jak toho tento čínský výrobce docílil?

Honor Magic V2 je skládačka o tloušťce běžného telefonu

Energeticky hustší díky křemíku a uhlíku

Honor Magic V2 přichází s inovativní konstrukcí baterie, která využívá kompozitu křemíku a uhlíku. Tato volba materiálu umožnila značce vytvořit baterii, která je nejen lehčí a tenčí, ale také energeticky hustší. Jedná se o výrazný odklon od běžných lithium-iontových baterií, který přináší lepší výkon při menších rozměrech. Hlavní výhoda spočívá ve vynikající energetické hustotě baterie. Křemík jako součást anodového materiálu totiž dokáže pojmout více iontů lithia než grafit, který je standardním materiálem používaným v typických lithium-iontových bateriích. To znamená vyšší kapacitu pro ukládání energie v poměru k fyzické velikosti baterie. Výsledkem je zařízení, které si zachovává štíhlý profil, aniž by se tím obětovala výdrž baterie.

Inovace však nekončí u chemického složení baterie. Vývojáři společnosti Honor přepracovali rovněž vnitřní architekturu telefonu a vytvořili zjednodušené uspořádání, které maximalizuje prostor. Díky této změně konfigurace se větší kapacita baterie vešla do štíhlého těla modelu Honor Magic V2, telefon tak zůstal i příjemně lehký.

Složitý proces vývoje nové baterie

Tým společnosti Honor si prošel při vývoji takto tenkého smartphonu s velkou baterií složitým procesem. Co všechno zahrnoval?

Inovace materiálů


Honor vybral materiály, které přispívají ke štíhlosti, aniž by to bylo na úkor odolnosti. Klíčové bylo využití kompozitu křemíku a uhlíku pro baterii, čímž vnikl tenčí, ale energeticky vydatný zdroj energie. Tuto volbu doplnila integrace superlehkého titanového pantu známého svou pevností a a nízkou hmotností, který se stal základním kamenem při snižování celkové tloušťky zařízení.

Přepracování architektury


Kromě materiálů se v případě smartphonu Honor Magic V2 pečlivě přepracovalo i vnitřní uspořádání. Každá součástka prošla pečlivým zkoumáním z hlediska efektivity využití prostoru, což vedlo k inovativní změně konstrukce. Díky tomu se podařilo do jediné součásti sloučit více funkcí, čímž se v rámci štíhlého profilu uvolnilo místo pro větší baterii.

Miniaturizace součástek


Miniaturizace vnitřních součástek hrála při dosažení štíhlého rámu Honoru Magic V2 také významnou roli. Výzkum a vývoj společnosti Honor se zaměřil na zmenšení všech prvků, od desky plošných spojů až po konektory, aniž by došlo ke snížení výkonu. Úsilí o miniaturizaci bylo klíčové pro zachování štíhlého profilu a zároveň pro osazení všech potřebných funkcí.

Integrace chladicího systému


Společnost Honor si byla vědoma toho, jak důležitou roli hraje v takto kompaktní konstrukci tepelný management, a proto vyvinula ultratenký bionický chladicí systém. Tento systém musí být účinný a zároveň zabírat minimum místa, aby se zachovala štíhlost telefonu a zároveň se zajistil výkon a dlouhá životnost.

Honor Magic V2

Rozměry156,7 × 74,1 × 9,9 mm, 231 g
DisplejOLED, 7,9" (2 344 × 2 156 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze