Jak funguje výsuvná kamerka u novinky Huawei P smart Z? Podívejte se na první dojmy

9
Jak funguje výsuvná kamerka u novinky Huawei P smart Z? Podívejte se na první dojmy
  • Masivní Full HD+ LCD displej o velikosti 6,59 palce je takřka bezrámečkový
  • O výkon se stará vylepšený čipset Kirin 710F spolu se 4 GB RAM
  • Hlavní zajímavostí je na první pohled ukrytá selfie kamerka s rozlišením 16 megapixelů
  • Dle výrobce by měla vyjíždějící kamerka vydržet přes 100 000 zasunutí a vysunutí

Vyjíždějící kamerky se staly trendem posledních měsíců a čím dál tím častěji je vídáme i u levnějších smartphonů. Skvělým příkladem cenově dostupného telefonu s výsuvnou kamerkou je novinka s názvem Huawei P smart Z, kterou jsme si dnes mohli poprvé naživo vyzkoušet. Jaká vlastně je zajímavá kamerka či obří 6,59palcový displej, vám prozradíme na následujících řádcích.

Levná novinka Huawei P Smart Z s vysouvací kamerou – první dojmy

V bílé krabičce na nás čeká pouze průměrná výbava – konkrétně se jedná o nabíjecí kabel typu USB-A/USB-C, obyčejně vypadající plastová bílá sluchátka a nabíjecí adaptér s výkonem 10 W. Již ten dává tušit, že tento model se s rychlým nabíjením bohužel kamarádit nebude.

Modrá varianta s označením „Sapphire Blue“ překvapí designem zad, který tak trochu připomíná Pixely od Googlu. Kromě modré bude P smart Z k dispozici rovněž v černé a zelené. Telefon v ruce naštěstí příliš neklouže, ale rozhodně je v ní znát a snadno vyplní i větší dlaň. S rozměry 163,5 × 77,3 × 8,8 milimetrů a hmotností 196,8 gramů se tedy o kompaktní telefon rozhodně nejedná.

Na přední straně sídlí opravdu masivní 6,59palcový LCD panel s Full HD+ rozlišením, který Huawei označuje jako „Ultra FullView“ displej. I z krátkého používání se zdá, že mu nic zásadního nechybí a disponuje slušným jasem, solidně vypadajícími barvami i dobrými pozorovacími úhly. Rovněž rámečky displeje jsou velmi úzké s výjimkou mírně tlustší brady.

Jak již víte, selfie kamerka se ukryla do výsuvného modulu na horní straně, jenž známe již z nedávno testovaného Xiaomi Mi 9T nebo nových OnePlus 7 (Pro). Výrobce se chlubí tím, že vyjíždějící kamerka je testovaná na 100 000 zasunutí a vysunutí a snese až 15 kg3 udržitelného tlaku či fungování v teplotách od - 20 do 60 stupňů Celsia. Mechanismus se nám zdál na první pohled o něco pomalejší než u zmíněného Xiaomi Mi 9T a během vyjíždění a zajíždění lze slyšet poměrně hlasitý mechanický zvuk. Ve výsuvném modulu se schovává 16megapixelová selfie kamerka s podporou umělé inteligence, které nedělá problém rozpoznat několik typů scén.

Na zadní straně pak najdeme dvojici senzorů – standardní 16megapixelový snímač se světelností f/1.8, jenž doplňuje 2megapixelový senzor pro pořízení snímků s „bokeh“ efektem. Rovněž zadní fotoaparát má umělou inteligenci, pomocí které je telefon schopen rozpoznat více než 500 různých scén. Ultraširokoúhlý senzor či teleobjektiv bohužel chybí.

O výkon telefonu se stará mírně vylepšený 12nm čipset Kirin 710F spolu se 4 GB operační paměti. Interní úložiště o velikosti 64 GB lze naštěstí v případě potřeby rozšířit skrze microSD karty. Dostatečnou výdrž by pak měla zajistit baterie o kapacitě 4 000 mAh – spolu s Androidem 9 Pie a nadstavbou EMUI 9.0 by neměl být problém zvládnout náročné jednodenní nebo dokonce až dvoudenní používání.

Pokud vás novinka zaujala, můžete si ji zakoupit za doporučenou cenu 6 990 Kč. My pro vás mezitím připravujeme podrobnou recenzi. Máte-li nějaké dotazy, určitě nám napište do komentářů.

Technické parametry Huawei P Smart Z

Kompletní specifikace
Konstrukce163,5 × 77,3 × 8,8 mm, 196,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,59" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 710, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2019,
Diskuze ke článku
Pepe
Nevím, jak je reálně velká brada, ale teoreticky by šlo kamerku vložit tam a není třeba nic vysouvat. Podobné řešení jsem viděl u řady Mix.
Martin
Kopírky nic víc.
Carda
Tak od díry a výřezu se teď přechází na tohle tak že kdo říkal že ty nudle se dají rozeznat díky díře nebo výřezu tak tedy to končí pak už bude jenom nudloudní displej a záda :D
Mil
Teda spodni brada nic moc. Vzdyt by se tam ta kamerka mozna i vlezla. Tak ci onak to meli trochu zmensit.
Vykon Kirinu 710 je nic moc. Od nejakyho vylepseni moc necekam.
No Mi 9T mi prijde jako zajimavejsi volba teda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze