Huawei P Smart Z je střední třídou s výsuvnou selfie kamerkou

3
Huawei P Smart Z je střední třídou s výsuvnou selfie kamerkou
  • Novinka zamíří do střední třídy s displejem po celé čelní ploše
  • Procesor Kirin 710 je doplněn 4GB RAM a 64GB interní pamětí
  • Na zadní straně je duální fotoaparát
  • Lákadlem bude výsuvná čelní kamerka s 16 megapixely

Huawei nechce střední třídu přepustit nazpět Samsungu jen tak bez boje a tiše představil zbrusu nový model P Smart Z. Novinka se od starších P Smartů zásadně liší. Například čelní strana je vyhrazena pouze pro displej, žádné výřezy či průstřely. Ačkoliv barevné ladění jednotlivých variant dnes již nepřekvapí, zadní strana je zhruba ze dvou třetin lesklá a z jedné třetiny matná. Řešení částečně připomíná poslední generace Pixelů.

Huawei P Smart Z

Jelikož si pro sebe celou čelní stranu uzmul displej, mohl si dovolit působivou úhlopříčku 6,59 palce a Full HD+ rozlišení. O hardware se stará starý známý a jen průměrně výkonný Kirin 710, kterému napomáhá 4GB operační paměť. Pro vaše data je připraveno 64GB úložiště a slot pro paměťovou kartu. Samozřejmostí je nejnovější operační systém Android 9.0 Pie, který lze zabezpečit otiskem prstu. Čtečka se nachází standardně na zadní straně.

Na stejné straně je také duální fotoaparát, ovšem Huawei zde nic zajímavého nevymyslel. Hlavní 16megapixelový snímač je doplněn pouze 2megapixelovou kamerkou pro pořizování fotografií s bokeh efektem. Dnes vítaný ultraširokoúhlý snímač se bohužel nekoná. Přesto se P Smart Z může pyšnit jednou technologickou libůstkou. Čelní kamerka je totiž schována v těle zařízení a v případě potřeby automaticky vyjede. Celé vysunutí trvá vteřinu a výrobce mechanismus testoval na 100 tisíc vysunutí a zasnutí. Doplňme, že rozlišení kamerky činí 16 megapixelů.

Výsuvná čelní kamerka

Velký displej si řekne o svůj příděl energie, proto přijde vhod baterie s kapacitou 4 000 mAh a konečně také USB-C. V další výbavě nechybí LTE, Bluetooth, Wi-Fi či GPS s GLONASS.

V tuto chvíli se Huawei P Smart Z objevil například na italských a španělských stránkách výrobce, tudíž je zřejmé, že se počítá s evropskými trhy. Lze předpokládat, že se dočkáme i v České republice. Cena oznámena nebyla, nicméně můžeme ji odhadovat kolem 7 až 8 tisíc korun.

Technické parametry Huawei P Smart Z

Kompletní specifikace
Konstrukce163,5 × 77,3 × 8,8 mm, 196,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,59" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 710, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2019,
Diskuze ke článku
Marduck
V podstate uz lopata, ale s 4000mAh aku a usb-c do 7-7,5k proc ne. Uvidi se podle fotek, jaky budou zejmena v porovnani s Honorem 8X.
Martin
Prostě kopie Vivo nic víc.
Blue Sun
Blue Sun
Všechno s Kirinem 710 laguje jak prase a oni se nepoučí a nepoučí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze