Jak fotí nový Honor Magic4 Lite se 48Mpx snímačem? Včetně nočního režimu

9
Jak fotí nový Honor Magic4 Lite se 48Mpx snímačem? Včetně nočního režimu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Podívejte se, jaké snímky lze pořídit Honorem Magic4 Lite
  • Hlavní 48Mpx snímač podporuje noční režim i manuální režim PRO
  • Telefon natáčí video maximálně ve Full HD ve 30 FPS

Zbrusu nový Honor Magic4 Lite je po sérii Honor 50 prvním smartphonem tohoto čínského výrobce s podporou Google služeb a 5G na našem trhu. V našich prvních dojmech jsme novinku pochválili za líbivý vzhled, praktický povrch zad, 66W nabíjení a také 6,7" zobrazovací panel s extrémně tenkými rámečky nahoře a po stranách. Jak se však tomuto zástupci cenově dostupných smartphonů daří v důležité disciplíně pořizování fotografií a záznamu videa?

Honor Magic4 Lite disponuje celkem čtyřmi fotoaparáty, z nichž tři najdeme v symetrickém fotomodulu a poslední se ukrývá v „průstřelu“ displeje. Nejzajímavější je bezpochyby hlavní 48Mpx senzor o světelnosti f/1.8, který skládá čtyři pixely do jednoho – fotografie tak mají 12Mpx rozlišení. K dispozici je však také nativních 48 megapixelů (8 000 × 6 000 pixelů) či až 8× digitální přiblížení. Uživatelé také mohou využít PRO režim, kde si lze manuálně korigovat hodnotu ISO, expozici, ostření, vyvážení bílé a závěrku.

Ukázka fotografií pořízených hlavním snímačem, 48Mpx režimu i HDR

Druhým nejzajímavějším snímačem je pravděpodobně 16Mpx selfie kamerka (f/2.45), která podporuje (stejně jako hlavní snímač) také noční režim. Při focení na hlavní fotoaparát se tak dočkáte ještě o něco více prosvícených záběrů. Telefonu se to ale solidně daří, i když fotíte „na automatiku“. Automaticky se naopak nespouští HDR, které si musíte manuálně aktivovat v sekci Další.

Ukázka nočního režimu + nočního selfie snímku

Zbylé fotoaparáty zastupuje dvojice 2Mpx senzorů pro pořizování makro a bokeh snímků. V sekci Další pak stačí aktivovat režim Super makro pro vyfocení snímků zblízka (viz ukázky).

Portrétní režim a makro snímky

Kromě výše uvedeného je novinka samozřejmě schopna také zaznamenávat video, pouze však ve Full HD rozlišení při 30 snímcích za sekundu (což platí i pro selfie kameru). Příznivce vloggování pak může potěšit alespoň Duální náhled, kdy zařízení simultánně nahrává na zadní i přední kameru.

Honor Magic4 Lite 1080p 30 FPS

Honor Magic4 Lite

Rozměry166,1 × 75,8 × 8,1 mm, 189 g
DisplejTFT IPS, 6,81" (2 388 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 1 080 × 1 920 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 695, 2×2,2 GHz + 6×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 800 mAh
Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 26. 4. 2022 10:32
Čekal jsem že to bude horší. Za 7K by to ale už chtělo širokáč a FHD video aspoň v 60 FPS.
Jiřina Páleníková
Jiřina Páleníková
Nejsem tedy žádný profík, ale mě to na telefon za 7000,- příjde velice v pohodě kvalita fotek a videa.
Ondřej Musil
Ondřej Musil
No, to je popravdě dost nevyrovnané. Mobil stojí cca sedm a půl tisíce a neměl by to být tedy zase úplný šunt. Software se evidentně snaží využít dobré světelnosti objektivu, občas mu to vychází, dost často ale ne a fotka je podivně přesvětlená a bez detailů. Ostrost je taky taková náhodná. Takže bych to definoval asi takto - občas překvapí docela dobrou fotkou. Ale jinak nic moc, ostatně jako celý mobil.
Marek Rozehnal
Marek Rozehnal
Barevně i kvalitou moc pěkná videa a fotografie!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze