iPhone 6s a jeho 3D Touch zvládne i funkci váhy

5

Jakmile se objevily v telefonech displeje, které dokáží snímat sílu stisku, začalo se uvažovat, jak to využít v praxi. Kromě ovládání operačního systému se nabízí také možnost vážit pomocí telefonu malé objekty. Cesta k funkčnímu řešení je však trnitá.

Schopností zvážit malé předměty se pochlubil už Huawei Mate S na letošním veletrhu IFA. A jakmile přišly iPhony s technologií Force Touch, bylo jenom otázkou času, kdy se toho chopí vývojáři.

Jak můžete vidět na tomto videu, pomocí jednoduché aplikace je iPhone schopný přesně zvážit malé předměty. Má to však i svá omezení. Telefon zvládne například vážit jen věci, které zachytí dotyková obrazovka.

Další vývojář měl však nápad, že bude k vážení používat kovovou lžičku. Svůj nápad dotáhl až k funkční aplikaci, jejíž vývoj popsal na svém blogu. Nejzajímavější je však ta část, kdy se jí pokusil přihlásit do App Store. Aplikace byla ze strany Applu zamítnuta jako nevhodná. O skutečných důvodech se pouze spekuluje. Mohlo se například jednat o omyl, že se jedná o žertovnou aplikaci, nebo také obava z poškození telefonu či dokonce rozpor s etickým kodexem Applu – taková aplikace by totiž mohla usnadňovat obchodování s drogami.

Zdroje: youtu.be, medium.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Teď už zbývá jenom počkat, až nějaká ovce vleze na iPhone a bude se chtít zvážit, kolik od minulého týdne zhubla. To zas bude škandál!
Var-G
Ten 3D touch jsem zkoušel a dle mého názoru ( teda aspoň pro mě ) je to fakt k ničemu. Je to fajn vlastnost, ale k ničemu.
Jirka
Výborná vlastnost pro prodejce marihuany... ☺
Phaťák
Vidím to jako logický krok. Telefon pohltil tolik zařízení, tak proč ne váhu? Odvážím si čáru, zaplatím a zrovna z displeje sosnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze