iOS 9 by měl starším iPhonům a iPadům vdechnout nový život

14

Další verze operačního systému iOS, konkrétně s číslovkou 9, by se měla zaměřit především na optimalizaci výkonu a stability na méně výkonných přístrojích. Překvapivě by ji totiž měly obdržet i starší iPhony a iPady, které by s ní měly být v lepší formě, než jsou aktuálně.

Právě iOS 8, který je současnou verzí mobilního operačního systému od Applu (konkrétně už ve verzi 8.3) není mezi uživateli tak oblíbený, jak se mohlo očekávat. Může za to především horší optimalizace, neboť zejména na starších přístrojích, jako je například iPhone 4S nebo iPad mini první generace neběží příliš svižně.

iPad mini první generace a iPhone 4S – přístroje, které by měly dostat „druhou šanci“

Apple tak v očích zákazníků záměrně snižuje použitelnost starších přístrojů, které nyní běží na základě dvoujádrového procesoru Apple A5 (právě iPhone 4S a iPad mini první generace). Apple si pro ně podle důvěryhodných zdrojů webu 9to5mac chystá odpověď, kterou má být právě iOS 9 – nejlépe optimalizovaný mobilní systém v historii Applu.

Kromě toho web 9to5mac zveřejnil i podrobný seznam změn, které by měly s novým iOS 9 přijít. Na nich je vidět, že se hodlá kromě optimalizace výkonu soustředit také na bezpečnost – nový iOS 9 by totiž měl být naprosto imunní vůči tzv. jailbreaku, tedy uživatelskému prolomení.

Apple iOS 8 – videopohled

A takto vypadá současná verze operačního systému iOS od Applu

Oficiální představení systému iOS 9 by mělo proběhnout na konferenci WWDC 2015, která se koná 8 až 12. června. Vy se samozřejmě můžete těšit na aktuální informace z celé vývojářské konference.

Zdroje: 9to5mac.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Pajos CZ
Pajos CZ
Nechápu tady ty chutě výrobců OS v nich nedělat učet super uživatele - root, narozdíl od googlu nebyl by Apple populárnější kdyby tu volbu nechal na uživateli?
mrtvá žížala
applu nejde o nic min nez o $$$$$$ , dyt to rikaj ceny jeho produktu, proc se tomu nekdo ted divi ? uzijte si to, dam prednost nedokonalemu lagujicimu androidu naktery si nainstaluju kdykoliv cokoliv, poslu ci odeslu MP3, fotku,video pres BT, kabel :o)
Jiří Kučera
Jiří Kučera
Dobrý den, máte v textu chybu :) správně je jailbreak, ne jailbraik
Sluha Jiřího Kučery
Přesně tak :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze