iOS 17 se nakonec dostal na 77 % všech aktivních iPhonů

iOS 17 se nakonec dostal na 77 % všech aktivních iPhonů
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Bezmála 70% podílu dosáhl iPadOS
  • Pokud jde jen o nejnovější zařízení, jsou podíly ještě o něco vyšší

Apple v tomto týdnu na vývojářské konferenci WWDC 2024 prezentoval nové operační systémy, mezi kterými nechyběl iOS 18 a iPadOS 18. Běžní uživatelé, kteří nechtějí riskovat beta verze, se jich dočkají v září. Pokud mají na svých mobilních telefonech iOS 17, je potvrzeno, že dorazí i aktualizace na iOS 18.

Při této příležitosti došlo i k odhalení současného podílu stále ještě úřadující verze iOS 17, respektive iPadOS 17, jak informuje macrumors.com. iOS 17 se dostal na celkem 77 % všech iPhonů, které se 9. června dostaly do AppStore. O něco lepšího čísla bylo dosaženo v momentě, kdy se do statistiky započítaly pouze iPhony mladší 4 let. V daném případě se iOS 17 nacházel v 86 % zařízení. Je zde nutné dodat, že tato čísla již příliš neporostou, neboť kdo chtěl, již aktualizoval. Nyní se již bude vyhlížet výše zmíněná nová verze systému iOS.

V případě tabletů, respektive iPadů je patrné, že uživatelé tolik na aktualizace nehledí. iPadOS 17 se dostal na 68 % všech iPadů. Opět pokud se zahrnou jen modely mladší 4 let, vzroste podíl na 77 %. Je nasnadě, že tato čísla již příliš neporostou, stejně jako v případě iOS: Majitelé tabletů iPad již na iPadOS 17 vesměs povýšili a nyní případně vyhlíží nejnovější verzi iPadOS 18, která by mohla veřejně vyjít v průběhu září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze