Acer letos přidá do vybraných počítačů asistentku Amazon Alexa

Acer letos přidá do vybraných počítačů asistentku Amazon Alexa
  • Chytrá asistentka Alexa od Amazonu se podívá do vybraných notebooků Acer Aspire, Swift, Switch a Spin a na all-in-one počítače Aspire
  • Zařízení s potřebnou technologií rozpoznají váš hlas až na vzdálenost 2,74 metru, zatímco stroje s normálními duálními mikrofony to zvládnou jen do vzdálenosti 91 centimetrů
  • Amazon Alexa přijde nejprve do USA a do půl roku se rozšíří i na další trhy

Acer již na CESu představil řadu zajímavých notebooků, avšak dočkali jsme se i jednoho velmi zajímavého oznámení o integraci chytré asistentky Alexa od Amazonu do svých přístrojů. Konkrétněji se Alexy dočkají vybrané notebooky Aspire, Spin, Swift a Switch, stejně jako all-in-one počítače Aspire. Zpočátku bude asistentka k dispozici pouze v USA prostřednictvím aktualizace Acer Care Center, ale během prvního pololetí roku 2018 by se měla podpora rozšířit.

Amazon Alexa

Novější modely notebooků od Aceru by přitom měly být na příchod Alexy perfektně připraveny díky technologii Intel Smart Sound a integrovanému DSP procesoru (Digital Signal Processor), který je navržen tak, aby zvládl bez problémů všechny zvukové a hlasové interakce. Za pomoci této výbavy by tak měly počítače velmi rychle reagovat na hlasové příkazy a zároveň nabízet věrný zvuk bez ovlivnění výkonu systému.

Pouze notebooky, jako jsou Switch 7 Black Edition či Spin 5 s technologií Acer Purified.Voice a čtyřmi mikrofony, podporují rozpoznání hlasu na dálku až do úctyhodné vzdálenosti 2,74 metru. U jiných strojů s pouze duálními mikrofony budou moci uživatelé aktivovat Alexu na vzdálenost maximálně 91 centimetrů.

Amazon Echo Dot
Ukázka povelů pro Alexu prostřednictvím Amazon Echo Dot

Amazon Alexa je klasickým chytrým asistentem, a tak se ji můžete ptát na různé dotazy, požádat ji o zkontrolování vašeho kalendáře, vytvoření seznamů, přehrání vaší oblíbené hudby a podobně. Navíc spolupracuje i s řadou chytrých zařízení pro vaši domácnost, takže můžete prostřednictvím Alexy hlasově ovládat rovněž osvětlení, termostat a jiné domácí spotřebiče.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze