iMessage mohly klidně dorazit i na Android. Apple ale nechce

7
iMessage mohly klidně dorazit i na Android. Apple ale nechce
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Skutečné důvody vyplynuly na povrch až nyní po mnoha letech
  • Za vše může spor mezi Applem a společností Epic

Funkce iMessage od Applu je velmi ceněná a především uživatelé iPhonů si bez ní svůj budoucí telefon mnohdy neumí ani představit. Problémem je, že iMessage jsou dostupné výhradně pro ekosystém Applu, a tak například uživatelé zařízení s Androidem mají smůlu. Ačkoliv se několikrát objevovaly spekulace o uvedení iMessage na Android, nikdy se tak nestalo. Doposud se však nevědělo, proč se tomu Apple tak vehementně bránil.

Nové skutečnosti přinesl v současnosti probíhající soudní spor mezi Applem a společností Epic, která stojí za populární hrou Fortnite. Možná si vybavíte, že vše eskalovalo ve chvíli, kdy Apple Fortnite odstranil z AppStore. Každopádně v soudních zprávách se objevují i důvody, proč iMessage nejsou dostupné pro Android, které přináší 9to5google.com.

Apple vs. Epic – komentář

Proti dostupnosti iMessage na Androidu se totiž již před lety postavilo hned několik vedoucích pracovníků Applu. Například Craig Federighi uvedl, že nasazení iMessage na Android by bylo odstraněním jisté formy překážky rodinám, které ve větší míře využívají iPhony a dětem by mohly koupit cenově dostupnější telefon s Androidem. Nyní musí při zachování komunikace skrze iMessage volit vždy iPhone. Obdobně se vyjádřil Phila Schiller, již bývalý zaměstnanec Applu, který v nasazení iMessage na Android v roce 2016 spatřoval mnohem více nevýhod než výhod pro samotný Apple. I z toho je patrné, že v tomto ohledu Apple svůj názor jen tak měnit nebude a iMessage zůstanou výsadou produktů Apple.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
A co že je na tom iMessage tak extra?
Porydge Covername
Porydge Covername
Děkuji za osvětu. Tak to mě fakt mrzí, že to pro nás nevydali.🥺
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
A kdo by o to stal :D o bazmek pro android 😂
Dominik Debef
Dominik Debef
Plz... používám ten chat od Google... Jak se odlišují chaty od sms? Na Applu to byla modrá a zelená barva. Myslím to vážně 😁 Android jsem nikdy poradne neměl...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze