Huawei Watch GT představeny: 14denní výdrž v ocelovém balení

8
Huawei Watch GT představeny: 14denní výdrž v ocelovém balení
  • Nové hodinky kombinují nerezovou ocel a keramiku
  • Nabízejí 1,39palcový OLED displej s jemným rozlišením
  • Vlastní operační systém zajistí delší, až dvoutýdenní, výdrž

Huawei dnes představil nejen špičkový smartphone Mate 20 Pro, ale pochlubil se též novinkou ze segmentu wearables. Konkrétně se jedná o nový přírůstek do řady chytrých hodinek s názvem Watch GT. Design klade důraz na eleganci a klasický vzhled běžných hodinek. Huawei použil hodnotné materiály a tělo je stvořeno primárně z nerezové oceli a keramiky.

Huawei Watch GT

Kvalitní bude také OLED displej s 1,39" úhlopříčkou a jemným rozlišením 454 × 454 pixelů. Samozřejmostí je kruhový tvar. Zajímavostí je, že na displeji nebudete obdivovat tradiční systém Wear OS od Googlu. Huawei si připravil proprietární systém LightOS, jenž však nabízí veškeré možnosti spárování a běžné funkce. Díky jinému a zřejmě méně náročnému prostředí výrobce slibuje mnohem delší výdrž. Baterie má kapacitu 420 mAh a při středně náročném používání by se měla výdrž vyšplhat na 14 dní. V úsporném režimu pak dokonce 30 dní. Nabíjení proběhne skrze magnetický konektor.

Chytré hodinky budou příjemně lehké, hmotnost se zastavila na 46 gramech. Přesto můžete počítat se zvýšenou odolností proti vodě až do 5 ATM. Nový model bude celkově klást důraz na různé fitness aktivity. Pro tyto účely bude vybaven čipy GPS, Beidou a Galileo. Při využívání geolokačních služeb klesne výdrž baterie na 22 hodin. Kromě měření polohy hodinky nabídnou i možnost změřit tep či tlak.

Huawei Watch GT

Nové Huawei Watch GT by se měly začít prodávat ještě v tomto roce za cenu kolem 200 eur, což je v přepočtu něco málo přes 5 tisíc korun.

Technické parametry Huawei Watch GT

Kompletní specifikace
Konstrukce46,5 × 46,5 × 10,5 mm, 46 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: motýlová spona
DisplejPOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 16 MB, vnitřní paměť: 128 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnostříjen 2018,
Diskuze ke článku
Carda
Hodinky hezký ale bez možnosti Google Pay tak že takový gear watch od Huawei :-D
Odur
Zlý performance, spomalené. Pekné, že majú dlhšiu výdrž ale za tú sumu sa to už dnes nehodí. Radšej si priplatiť a kúpiť galaxy watch. Tie zaručujú vyššiu odolnosť a lepší HW.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze