Huawei Watch 2 (2018) nabízí maximum bez šokujících překvapení

5
Huawei Watch 2 (2018) nabízí maximum bez šokujících překvapení
Fotografie: Huawei
  • Huawei inovoval své chytré hodinky Watch 2, avšak příliš novinek nečekejte
  • OLED displej má 1,2 palce a je samozřejmě kruhový
  • Nechybí podpora NFC nebo GPS
  • Výrobce připravil verzi s podporou nano SIM a eSIM karty

Huawei dnes představil další generaci svých chytrých hodinek. Watch 2 (2018) však pro mnohé nic zásadně nového nepřinesou. Nadále se jedná o sportovně laděný kousek, jehož doménou je 1,2palcový OLED displej, který je chráněn odolným sklíčkem Gorilla Glass. O další odolnost se stará stupeň krytí IP68, hodinky tudíž nerozhází voda ani prach.

Huawei Watch 2 (2018)

Huawei Watch 2 (2018) pohání již notně zastaralý procesor Snapdragon 2100, ovšem na obranu výrobce je nutné říci, že nic lepšího v tuto chvíli Qualcomm nenabízí. Bez překvapení zůstává také 768MB operační paměť a 4GB úložiště. Konektivita je zajištěna samozřejmě skrze Bluetooth, ale dostalo se též na NFC, takže bude možné provádět mobilní platby. Huawei své nové hodinky připravil ve třech verzích. Základní nenabídne mobilní přenosy. Prostředí verze podporuje LTE skrze nano SIM kartu a vrcholná se již spoléhá na nejmodernější eSIM.

Huawei Watch 2 (2018)

Chytré hodinky mohou sledovat váš srdeční tep a také aktivitu během spánku. Dále nechybí barometr, gyroskop, kompas, který se ideálně spojí s přítomným čipem GPS. Baterie s kapacitou 420 mAh udrží hodinky, které mimochodem fungují na systému Wear OS, při životě den a půl. V případě aktivních mobilních dat klesne výdrž k jednomu dni. Dobití pak zabere 1 hodinu a 40 minut.

Startovní cena Huawei Watch 2 (2018) je stanovena na 310 dolarů, což je přibližně 8 tisíc korun s daní.

Huawei Watch 2 (2018)

Konstrukce45 × 48,9 × 12,6 mm, 57 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejPOLED, 1,2" (390 × 390 px)
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 4.1, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor420 mAh, nabíjení: ?, doba nabíjení: 1:40 hodin
Diskuze ke článku
Abby
Nevypadají špatně, pro uživatele Androidu asi budou patřit k tomu nejlepšímu, ale ten kruhový displej se dost hrozný. Apple s Apple Watch udělal skvěle a jejich hranatý displej mi přijde přehlednější a praktičtější. A i se mi líbí víc, jasně se dá poznat, že mám na ruce smart watch. Ale třeba má Huawei pro kruhový displej nějaký důvod a aplikace (pokud jdou doinstalovat, to v článku není) jsou na něj optimalizované, snad...
TharusCZ
Nepochopil jsem jaký že to má být rozdíl mezi hua watch 2 sport a watch 2 2018. Mám watch 2 sport už delší dobu s podporou nano sim tudíž i lte, nfc maj taky. A ovládání na watch 2 oproti konkurenci jako je gear s3, je katastrofa. Něco jako otočná luneta tam neexistuje. A něco napsat je o nervy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze