Huawei Vision: nové elegantní unibody s Androidem

5

Huawei začíná vystrkovat růžky. Konkurenci se chystá ohrozit novinkou Vision. Osloví unibody tělem, 3,7 palcovým dotykovým displejem, 1 GHz Snapdragon procesorem? K tomu přidá i Android 2.3 a 5 MPx fotoaparát s pořizováním HD videí.

Huawei Vision

Huawei Vision - oficiální fotogalerie

Nové Huawei Vision má předpoklady k tomu, aby se stalo leaderem ve střední třídě. První plusové body získává za unibody hliníkovou konstrukci. Tělo je navíc tenké pouhých 9,9 mm. Výpočetní výkon zajišťuje jednojádrový procesor Snapdragon MSM8255 taktovaný na frekvenci 1 GHz. Paměť RAM nabídne uspokojivou hodnotu 512 MB. Ovládací prvky představují čtyři senzorové klávesy a nad nimi je usazen 3,7 palcový dotykový displej s kapacitní vrstvou a rozlišením WVGA 800 x 480 bodů.

Huawei Vision - oficiální fotogalerie

Operační systém je v režii Androidu 2.3 Gingerbread, který je doplněn o uživatelskou nástavbu "3D carousel". Zadní strana je osazena 5 MPx fotoaparátem s automatickým zaostřováním a přisvětlovací LED diodou. Pořizování videí je v rozlišení 720p - 1 280 x 720 bodů. Po vzoru posledních trendů chybí mechanická spoušť fotoaparátu.

Uživatelské prostředí 3D carousel

Datová výbava je rovněž na úrovni. Nabídne bezdrátové sítě Wi-Fi s protokoly b/g/n. Konektivita s ostatními zařízeními je zajištěna prostřednictvím Bluetooth 2.1 + EDR. Přítomnost konektoru microUSB umožňuje rovněž připojení s PC. V ostatních oblastech výbavy se můžeme seznámit s přítomností GPS modulu nebo 3,5 mm hudebního jacku. Interní úložiště pojme 2 GB dat, ale dále jej lze rozšířit o paměťové karty microSDHC až do velikosti 32 GB.

Pod odnímatelnou spodní plastovou bradou na nás čeká baterie Li-ion s kapacitou 1 400 mAh . Novinka by se měla začít distribuovat na trhy již v měsíci září za dosud nespecifikovanou cenu. Jak se vám novinka zamlouvá? Myslíte si, že nalezne své koncové zákazníky a ohrozí konkurenci? Samozřejmě ale vše bude záležet na ceně.

Technické parametry Huawei Vision

Kompletní specifikace
Konstrukce118 × 59,9 × 9,9 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,05 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 8 399 Kč

Zdroje: pcworld.com, phandroid.com, engadget.com, techcrunch.com, svetandroida.cz

Diskuze ke článku
Radim
Pěkné a vejde se do kapsy. Orange by tím mohl nahradit zastaralé San Francisco.
Mato
Preco ma u pri tomto andoide napada myslienka na DEsire S ? :)
freeman
Displej TFT TN je problém. Pokiaľ to nie je Amoled tak sa s telefónov stávajú cez leto prerdražené zrkadielka.
focusx
Ten Hauwei má budoucnost. Hliníkové tělo (!) a rychlý CPU s dobrou RAM, no když bude cena nižší než u konkurence, má velkou šanci na trhu a hned bych ho bral . Jejich ADSL modem HG520i má například neuvěřitelný dosah WiFi a velmi kvalitní signál přes 3 patra našeho činžáku :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze