Huawei Pura 70 Ultra láká na „exkluzivní rituál“ a schopnost fotit v 300 km/h

5
Huawei Pura 70 Ultra láká na „exkluzivní rituál“ a schopnost fotit v 300 km/h
Fotografie: Huawei
  • Ve výbavě najdeme 5 200mAh baterii s podporou 20W reverzního bezdrátového nabíjení
  • Hlavním lákadlem je však fotovýbava s makro objektivem ostřícím již od vzdálenosti 5 cm
  • Primární senzor má 1" a efektně vyjíždí z fotomodulu za doprovodu mechanického zvuku

Na absolutním vrcholu aktuální nabídky smartphonů Huawei stanula horká novinka Pura 70 Ultra, jež doprovází modely Pura 70, Pura 70 Pro a 70 Pro Plus.

Představení Huawei Pura 70 Ultra proběhlo bez velkých fanfár a prozatím pouze lokálně na čínském trhu, kde však nová řada podle reuters.com vyvolala patřičné pozdvižení a telefony byly kompletně vyprodány pouhou minutu poté, co se objevily na e-shopu výrobce. Vlajková Huawei Pura 70 Ultra přitom nabízí skutečně působivé specifikace i speciální vychytávky, jak se můžeme dočíst na huawei.com/cn.

Vyjíždějící fotoaparát s mechanickým zvukem

Jak je patrné z přiložených fotografií, novinka velmi dbá na design a špičkové konstrukční zpracování, kde nemůže scházet tolik oblíbená veganská kůže v kombinaci s kovovým rámečkem a možností si vybrat ze čtyř barevných provedení. Hlavní barvou tohoto modelu je zelená, neméně zajímavá je však také hnědá, bílá či konzervativní černá. U všech barevných provedení je pak pomyslným šperkem stylový fotomodul s červeným lemováním hlavního snímače. Ostatně červenou linkou se chlubí i vypínací tlačítko, což je tradice, na kterou jsme zvyklí (minimálně) od dob Huawei Mate 20 Pro.

Snímač s červeným lemováním je pak na první pohled primárním fotoaparátem. Disponuje 1" senzorem a variabilní clonou v rozsahu f/1.6 až f/4.0. Dle stránek výrobce „vydává otočná struktura teleskopického objektivu profesionální mechanický zvuk při každém zapnutí fotoaparátu, což dává pocit exkluzivního rituálu.“ Na první pohled se tak může zdát, že je tentokrát primárním snímačem technicky vzato teleobjektiv, funkci optického zoomu však zajišťuje až dedikovaný makro objektiv.

Primární senzor těžící z technologie XMAGE je zároveň díky speciálním enginu schopen zachytit fotografie objektů pohybujících se rychlostí až 300 km/h, typicky se tedy bude jednat například o závodní vozidla, motorky apod.

Další specialitou novinky je 50Mpx makro objektiv o světelnosti f/2.1, kterému neschází OIS a disponuje automatickým ostřením. Ačkoliv to není ze stránek výrobce docela jasné, měl by být zároveň 3,5× teleobjektivem s ohniskem 90 mm. Zmíněný snímač dokáže ostřit z nevídaně malé vzdálenosti 5 cm, a zachytit tak skutečně efektní záběry. Nakonec ve výčtu najdeme rovněž 40Mpx ultraširokoúhlý objektiv s clonou f/2.2 a (pravděpodobně) pevným ostřením. Maximem je pak 4K záznam s 60 fps, zatímco selfie snímač nabídne 13 Mpx, automatické ostření a clonu f/2.4.

Tajemný čipset a 20W reverzní bezdrátové nabíjení

Novinka chce však excelovat i v dalších oblastech. Kromě odolnosti IP68 se jedná například o satelitní komunikaci (která je však využitelná pouze v Číně) či po všech stranách zaoblený displej. Výrobce nasadil 6,8" LTPO OLED s rozsahem obnovovací frekvence 1 až 120 Hz a jemností 460 PPI. O jeho odolnost se pak stará sklo Kunlun.

Huawei Pura 70 Ultra

Velkou zajímavostí je rovněž čipset, o němž si výrobce nechává informace pro sebe, mělo by se však jednat o Kirin 9010, který podporuje 5G a je svým způsobem technologickým zázrakem, neboť k jeho výrobě Huawei nemohl použít americké komponenty, resp. zařízení potřebná k výrobě polovodičů. Technologicky by přitom neměl být s ohledem na okolnosti až tak vzdálen nejnovějším čipsetům od Applu či Qualcommu.

Dostatek energie má zajistit baterie s kapacitou 5 200 mAh, jež podporuje 100W drátové nabíjení, 80W bezdrátové nabíjení a nadprůměrně výkonné 20W reverzní bezdrátové nabíjení. Z další výbavy pak rozhodně stojí za zmínku 16GB RAM či podpora až 1TB úložiště či Wi-Fi 6. Novinka s operačním systémem HarmonyOS 4.2 se zřejmě na náš trh nepodívá, pokud však ano, měla by v přepočtu stát necelých 40 tisíc korun.

Huawei Pura 70 Ultra

Rozměry162,6 × 75,1 × 8,4 mm, 226 g
DisplejOLED, 6,8" (2 844 × 1 260 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
Procesor
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 1 024 GB
Akumulátor5 200 mAh
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
notebookcheck.HiSilicon-Kirin-9010-Flagship-SoC-debuts-with-lower-clocks-and-near-Snapdragon-8-Gen-1-performance.828814.0.html informace ohledně CPU, Ultra-Wide má Autofokus.
Mirec5050
Mirec5050
Naposledy upraveno: 09:50
pane bože,to sú riadne reklamné gebuziny!!!...foťák(huawei)odfotí predmet pohybujúci sa rýchlosťou 300km/h???...ale veď to odfotí hocijaký mobil!!!vždy je to predsa o rýchlosti uzávierky!!!...ak je vonku slnečno,tak automatika zvolí čas povedzme 1/500-1000s...vtedy zachytím aj rýchlo sa pohybujúci objekt ako statický(letiaci vták)...ak je šero tak to cvakne dajme tomu za 1/10s a pohybujúci sa objekt je rozmazaný-je to vhodné len na fotenie napr.budov,a pod.!!!...áno,môžem foťáku nanútiť rýchlosť"cvaku"podľa seba(na manuál).ale ak to bude za slabých svetelných podmienok a ja zvolím rýchly čas uzávierky,tak odfotím tmu!!!!!.....takže za šera určite neodfotíte rýchlo sa pohybujúcu sa vec!!!!!!!!!!!!...ani HUAWEIom(fyzikálne zákony platia pre každého)...a za pekného(slnečného)dňa každým mobilom!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze