Nejlepší fotomobil na světě, tímto titulem se nyní může pyšnit novinka od Huawei

Nejlepší fotomobil na světě, tímto titulem se nyní může pyšnit novinka od Huawei
Fotografie: Huawei
  • Špičková novinka si vede skvěle ve všech podmínkách
  • Vyzdvihováno je rychlé ostření či proměnná clona
  • Naopak kritiku si vysloužil záznam videa

Nejnověji se v testu DxOMark, který fotoaparáty v telefonech poměrně zevrubně testuje, objevil Pura 70 Ultra, tedy nejvybavenější telefon od Huawei. Podařilo se mu předehnat veškeré konkurenty a dostat se na celo celého žebříčku, ze kterého sesadil dosavadního vládce v podobě Honoru Magic6 Pro.

Huawei Pura 70 Ultra

Huawei Pura 70 Ultra se chlubí trojitým zadním fotoaparátem. Hlavní 50megapixelový snímač s optickou stabilizací obrazu má proměnnou clonu od f/1.6 po f/4.0 a dostalo se i na laserové automatické ostření. Dále je zde 50megapixelový teleobjektiv schopný ostřit již od 5 cm, umí 3,5× bez ztráty kvality přiblížit a samozřejmě nepostrádá optickou stabilizaci obrazu. Nakonec se dostalo na 40megapixelový ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením. Nejen ten tak poslouží i jako makro objektiv.

Huawei Pura 70 Ultra získal 163 bodů, což je o 5 bodů více ve srovnání s druhým Honorem Magic6 Pro, případně o 9 bodů více oproti šestému iPhonu 15 Pro Max. Fotoaparáty byly ohodnoceny jako ideální pro jakékoliv světelné podmínky. Dále je vyzdvihována celková kvalita expozice, podání barev a velmi rychlé ostření. Plusové body Pura 70 Ultra posbírala i za údajně perfektní zoom, který poskytuje vyváženou kvalitu

Huawei Pura 70 Ultra

Díky již zmíněnému rychlému ostření a proměnné cloně se Pura 70 Ultra skvěle hodí na tvorbu portrétů, nejen v případě jednotlivce, ale i pokud budete chtít fotit skupinky. Těšit se můžete na ten správný efekt s rozmazaným pozadím a prokreslenými detaily objektů v popředí. Jsou chváleny i makro fotografie.

Žádný telefon ale není bez chyby a Huawei Pura 70 Ultra není výjimkou. Zatímco fotografické výkony patří k absolutní špičce, v případě videa jsou zmiňovány jisté rezervy. Problémem při záznamu videa je nedostatečná stabilita obrazu a z ní pramenící ztráta detailů, vše navíc umocňuje nedostatečné světlo.

Huawei Pura 70 Ultra

Rozměry162,6 × 75,1 × 8,4 mm, 226 g
DisplejOLED, 6,8" (2 844 × 1 260 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
Procesor
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor5 200 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze