Huawei Pocket 2 je první ohebné véčko se čtyřmi venkovními fotoaparáty

1
Huawei Pocket 2 je první ohebné véčko se čtyřmi venkovními fotoaparáty
Fotografie: Huawei
  • Telefon má 6,94" ohebný displej a kruhový vnější panel
  • Ve druhém venkovním kruhu je čtveřice fotoaparátů
  • Zaujme velmi malá tloušťka i příznivá hmotnost kolem 200 gramů
  • Nasazena je až 1TB interní paměť

Huawei se po necelých dvou letech rozhodl oživit svou řadu véčkových telefonů, které pojí nejen konstrukce, ale také název Pocket. Oficiálně byl představen model Pocket 2, který vyniká elegantním designem, kruhovým displejem a nově třeba hned čtyřmi venkovními fotoaparáty.

Huawei Pocket 2

Výrobce si dal velmi záležet na designu. Mobil je na první pohled předurčen do dámských rukou, avšak kromě zdobných vzorů diamantu bude existovat i konzervativní černá barva. Lišit se budou i materiály, nasazeno bude sklo/hladká kůže. Mimochodem kožená verze bude nepatrně lehčí (199 gramů) oproti té skleněné s 202 gramy. Poznávacím znamením jsou hned dva velké kruhové moduly na vnější straně. V horním je sestava čtyř fotoaparátů, ve spodním pak kruhový informační displej. V tomto je Huawei skutečně originální. Pocket 2 má také v rozloženém stavu tloušťku pouze 7,25 mm, při složení se tloušťka zastaví na 15,3 mm, což jsou skvělé hodnoty. Za vyzdvihnutí stojí i zvýšená odolnost proti vodě se stupněm krytí IPx8, čímž se novinka vyrovná třeba Samsungu Galaxy Z Flip5.

Huawei Pocket 2

Vnitřní displej je ohebný s úhlopříčkou 6,94". Vyzdvihován je samozřejmě takřka rovný přechod v místě ohybu. Jedná se o OLED panel se 120Hz obnovovací frekvencí. Venkovní OLED displej s úhlopříčkou 1,15" a rozlišením 340 × 340 pixelů umožňuje zobrazit spoustu informací. Například podporuje widgety, dokáže zobrazit počasí, kalendář nebo QR kód. Můžete si na něm nechat zobrazit rovněž navigaci, což znamená, že při procházce městem nemusíte telefon mít neustále otevřený.

Prostředí obstarává systém Harmony OS 4.0, který můžete zabezpečit například otiskem prstu, přičemž čtečka je na pravém boku. To znamená, že ji lze použít i ve chvílích, kdy bude telefon uzavřen. Alternativou je rozpoznání vašeho obličeje, které funguje nejen v rozevřeném, ale i v zavřeném stavu. Huawei se v poslední době rozhodl, že nebude udávat procesory ve svých telefonech, patrně mu to nepřijde důležité. Musíme vzít zavděk informacemi o 12GB operační paměti a třech možnostech interní paměti. Volit budete moci mezi 256 GB, 512 GB a 1 TB.

Huawei Pocket 2

V kruhovém modulu se nově nachází hned čtyři fotoaparáty, všichni předchůdci měli nižší počet objektivů. Hlavní 50megapixelový snímač s optickou stabilizací obrazu doplňuje 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Nově se dostalo i na teleobjektiv s 8 megapixely, možností trojnásobného bezztrátového zoomu a samozřejmě optickou stabilizací obrazu. Čtvrtým do party je speciální 2megapixelový hyperspektrální fotoaparát. Výrobce slibuje vysoce kvalitní snímky i ve zhoršených světelných podmínkách. Specialitou je možnost detekce opalovacího krému a jeho rovnoměrné nanesení na obličej.

Do tenkého těla se překvapivě vešla slušná baterie s kapacitou 4 520 mAh a podporou 66W drátového nabíjení. To však není vše. Dostalo se totiž i na 40W bezdrátové nabíjení a 7,5W reverzní bezdrátové nabíjení. Za zmínku rozhodně stojí, že Pocket 2 podporuje i obousměrnou satelitní komunikaci skrze Beidou.

Huawei Pocket 2

Huawei Pocket 2 s ohebným displejem a véčkovou konstrukcí se již dnes začne prodávat na čínském trhu. Cena je stanovena na minimálně v přepočtu 28 tisíc korun za 256GB verzi. Naopak 1TB varianta vyjde na 33 tisíc korun s daní. Dostupnost na dalších trzích v tuto chvíli oznámena nebyla.

Technické parametry Huawei Pocket 2 1 TB

Kompletní specifikace
Konstrukce170 × 75,5 × 15,3 mm, 202 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx8
DisplejOLED, 6,94" (2 690 × 1 136 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
Chipset, GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 1 000 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémHarmonyOS
Akumulátor4 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, ?