Huawei P9 Plus: větší alternativa s technologií Press Touch

16

Společnost Huawei na dnešní tiskové konferenci v Londýně, kam se podívala také redakce mobilenet.cz, představila nejen model P9, ale i větší telefon s 5,5" Full HD displejem a označením P9 Plus. Jak název napovídá, jde o větší variantu vlajkové lodě pro letošní rok. Model P9 Plus nabídne kromě velkého displeje také vysoký výkon a kvalitní duální fotoaparát, na kterém se podílela společnost Leica.

Huawei P9 Plus – první pohled

Již dle úniků, které se dostaly na internet ještě před představením telefonu, bylo zřetelné, že Huawei P9 Plus bude větší variantou hlavní vlajkové lodě pro rok 2016 a zároveň půjde o nástupce modelu P8 Max. Ve výsledku však jde spíše o alternativu k modelu P9 pro uživatele, kteří požadují větší displej, ale zároveň nechtějí obří tabletofon. Daleko více nám to tak připomíná situaci v podání Samsungu s modely S7 a S7 edge.

Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus silně vychází ze svého menšího sourozence a opravdu viditelných rozdílů tak není mnoho. Přesto zde jsou vlastnosti, díky kterým je P9 Plus oproti klasické P9 unikátní. Hlavní věcí, která je viditelná na první pohled, je velikost displeje i samotného zařízení. Model P9 nabízí 5,2" Full HD displej a větší varianta s označením Plus se pyšní panelem se stejným rozlišením, avšak úhlopříčkou 5,5". Další viditelné rozdíly jsou samozřejmě rozměrové. P9 Plus měří na výšku 152,3 mm, na šířku 75,3 mm a co se týče tloušťky, ta nepřesahuje 7 mm. V porovnání s konkurencí v podání Applu či Samsungu je velikostně Huawei P9 Plus těsně mezi. Je o něco menší než jablečný iPhone 6s Plus, na druhou stranu však nedosahuje tak „kompaktních“ rozměrů jako Samsung Galaxy S7 edge.

Nepřehlédněte:

Huawei P9 Plus

Přehledně: co má P9 Plus navíc oproti P9?

  • Větší 5,5palcový displej
  • Technologii snímání síly tlaku na displej Force Touch (Pressure Touch)
  • Větší 3400mAh akumulátor
  • Infraport pro ovládání domácí elektroniky
  • Stereo reproduktory
  • Automatické ostření u předního fotoaparátu

Vysoký výkon v čele se 4 GB paměti RAM

Co se týče dalších specifikací, Huawei P9 Plus nabízí osmijádrový procesor Kirin 955, 64GB interní úložiště a hned 4 GB paměti RAM. Výkonově tak jistě půjde o nadupaný stroj, který se i díky velikosti displeje bude hodit nejen na filmy, ale i náročnější hry. Výkonnému procesoru sekunduje kromě 4 GB paměti RAM také baterie s kapacitou 3 400 mAh. Z hlediska softwaru je P9 Plus vybaven zatím nejnovějším Androidem 6.0, který je zároveň doplněn o uživatelské prostředí Emotion UI.

Výše uvedené specifikace jsou zabalené do celokovové konstrukce s hmotností 162 gramů, která zejména díky tmavému lemu na zadní straně přístroje připomíná Nexus 6P. Vzhledem k tomu, že i ten vyrobila pro Google společnost Huawei se však není čemu divit.

Technické parametry Huawei P9 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce152,3 × 75,3 × 7 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 955, CPU: 4×2,5 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:32 hodin
Dostupnostsrpen 2016, 20 000 Kč

Duální fotoaparát za cílem vysokých detailů a věrohodných barev

Zejména z tiskové konference bylo vidět, skrze kterou vlastnost chce Huawei obě novinky z rodiny P9 propagovat. Ano, jsou to dva hlavní fotoaparáty na zadní straně, pod které se podepsala společnost Leica. Duální fotoaparát je zde z důvodu zachycení opravdu věrohodných barev a detailů, a to i za horších světelných podmínek. Fotoaparát v podání Huawei P9 a P9 Plus nabízí tři režimy Leica: standardní (standard), syté barvy (vivid colours) a jemné barvy (smooth colours). Díky hybridní technologii ostření pořizuje Huawei P9 (Plus) snímky s vyšší rychlostí, větší přesností a stabilitou.

Huawei P9 Plus
Duální fotoaparát a čtečka otisků prstů u modelu P9 Plus

Press Touch, stereo reproduktory a infraport

Na počátku tohoto preview bylo zmíněno, že na první pohled viditelných rozdílů oproti hlavnímu modelu P9 není mnoho. Platí zde však přísloví, že zdání klame. Huawei P9 Plus totiž disponuje pěknou řádkou zajímavých technologií a vychytávek, na které se u „základního“ modelu nedostalo. Jmenovitě jde například o Press Touch, neboli technologii, která rozpozná tlak na displeji a dle toho akci dokáže vyhodnotit. Press Touch funguje na stejném principu jako 3D Touch (Force Touch) od Applu, není však natolik zakomponována do systému Android. I tak se Huawei na tiskové konferenci dušovalo, že až 18 předinstalovaných aplikací si s Press Touch dokáže poradit. A to už není úplně málo.

Huawei P9 Plus

Další vlastností, která stojí v případě Huawei P9 Plus za zmínku, jsou stereo reproduktory. Jeden z nich se nachází na spodní bradě zařízení, druhý je pak integrován přímo do hlasového sluchátka nad displejem. Na jeho hodnocení či dokonce srovnání s Boomsound of HTC je však brzy. Poslední zajímavostí, za kterou si Huawei na své tiskové konferenci v Londýně dokonce vysloužilo potlesk, je přítomnost infračerveného portu, díky němuž bude možné snadno ovládat televizor či další přístroje nejen v domácnosti.

Nejasná dostupnost a vyšší cena

Huawei P9 Plus vypadá vskutku zajímavě. Nabízí vcelku povedený design, výkonný hardware, slibný fotoaparát a zajímavou technologii Press Touch. Papírově mu můžeme vytknout snad jen nižší rozlišení 5,5" displeje, a to zejména vzhledem ke konkurenci, která již i u menších úhlopříček používá Quad HD rozlišení. Velký otazník je také nad dostupností v České republice, která zatím – oproti modelům P9 a P9 Lite – nebyla oznámena. Co se týče ceny, ta se po přepočtu z eur očekává na hranici 20 000 Kč.

Diskuze ke článku
Marduch
Údajně je v Plus verzi AMOLED displej.
"Výkonově tak jistě půjde o nadupaný stroj, který se i díky velikosti displeje bude hodit nejen na filmy, ale i náročnější hry." No teprve uvidíme, rozhodně bych si předem netroufal mluvit v případě mali-T880 mp4 o nadupané grafice vhodné pro náročnější hry.
pedes
slušně vybavená mašinka. Huawei má v tuto chvíli vkaždé dostupné úhlopříčce slušný model. P9Lite s 5", P9 s 5,2, P9plus a Mate S s 5,5" a završuje to povedený Mate 8 se 6". Nyní by mě překvapil snad už jen P9mini s 4-4,7" displejem. :-) Ale je to super.
Nick Cave
a kde je P9 Max?
mk

Huawei P9 Plus má super AMOLED displej

http://www.gsmarena.com/huawei_p9_plus-7745.php

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze