Huawei P9 Lite: bez luxusu a nadstandardu

12

Pokukujete po nové vlajkové lodi od Huawei, ale nedostává se vám financí? Pak je tu pro vás její odlehčená verze. V tomto případě to neznamená zmenšenou verzi, ale spíše tu bez high-end vychytávek, kterými se chlubí hlavní model. P9 Lite tedy nedisponuje moderním fotoaparátem nebo luxusními materiály. Výhodou by pak měla být výrazně nižší cena.

Nepřehlédněte

Asi nejvýraznější změnou oproti modelu P9 je fotoaparát. Dvojici čoček na zadní straně a s nimi spojené vymoženosti byste hledali marně – P9 Lite má běžný 13Mpx fotoaparát, vpředu pak rozlišení činí 8 megapixelů. Při zběžné obhlídce najdeme ještě čtečku otisků prstů, která je umístěna na zádech.

Protože odlehčený model nebyl na tiskové konferenci oficiálně zmíněn, v některých ohledech panují ještě nejasnosti. Ty se týkají například i použitého čipsetu. Zatímco některé zprávy mluví o firemním Kirinu, dřívější úniky zase spekulovaly o Snapdragonu ze střední třídy. Je ale možné, že se setkáme s obojím, protože se na trh dostanou dvě varianty – se 2 a 3 GB RAM.

Hodnota vnitřního úložiště se pak zastavila na 16 GB. Rozšíření pomocí paměťových karet je možné, ale v tom případě přijdete o jeden ze slotů pro SIM karty.

Huawei P9 Lite

Přehled další výbavy je zajímavý, rozhodně se ale nejedná o nic, co by vám mělo vyrazit dech. Jako materiál byl použit plast, na čelní ploše najdeme blíže nespecifikované tvrzené sklo. Displej má úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení 1 920 × 1 080 bodů. Baterie přináší kapacitu 3 000 mAh.

Dále pak stojí za zmínku přítomnost LTE Cat6 a také NFC. O navigaci se postará jak GPS, tak GLONASS. Odlehčená verze používá starší verzi konektoru pro připojení a napájení microUSB. Pro úplnost ještě zmiňme, že novinka se začne prodávat s Androidem 6 a firemní nadstavbou EMUI 4.1.

Bude mít šanci?

Zatímco jiní výrobci volí politiku zmenšení rozměrů, u P9 Lite to není ten případ. Přesné rozměry ještě nebudou zveřejněny, ale podle prvních zkušeností je model dokonce o kousek větší. Lite v tomto případě znamená osekání všech luxusních funkcí, ať už jde o materiály anebo speciální schopnosti fotoaparátu.

To všechno by mělo přinést snížení ceny. Ta je poloviční než u vlajkového modelu P9 a činí 7 490 Kč. Prozatím však nebyla potvrzena oficiální dostupnost v České republice.

Technické parametry Huawei P9 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce146,8 × 72,6 × 7,8 mm, 147 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 650, CPU: 4×2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:50 hodin
Dostupnostčerven 2016,

Zdroje: hi-tech.mail.ru

Diskuze ke článku
Marduch
Pokud tam bude SD652, tak to bude za ty prachy ucházející stroj. Pokud Kirin, tak ne-e.
martin
ve specifikacich je uvedeno 5.2 palce a v článku 5.5 palce.. tak kolik vůbec měří?
K@rlos
Kirin procesory jsou naprosto v pohodě...
Standa
Procesory mozna v pohode jsou, ale ta velikost uz dost lidi odradi. Neznam nikoho kdo chce 5'2" to uz nema s kapesnim telefonem nic spolecnyho. A komu to nevadi konkurence je velka v cene okolo 8 tisic a s lepsi vybavou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze