Huawei P70 zřejmě dostane ultraširokoúhlý objektiv nevídaných rozměrů

aktualizováno
Huawei P70 zřejmě dostane ultraširokoúhlý objektiv nevídaných rozměrů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Analytik předpokládá nasazení ultraširokoúhlého objektivu typu 1"
  • Takto velké fotosenzory obvykle vídáme pouze u primárního fotoaparátu vlajkových lodí
  • Objevit by se měl velký zakřivený displej

Aktualizováno 21. 1. 2023

Vlajková řada P70 od Huawei se přibližuje, o čemž svědčí další únik informací, tentokrát ze známého kanálu Digital Station na sociální síti weibo.com. Dozvídáme se, že na čelní straně má být po všech stranách zakřivený 6,7" AMOLED displej, přičemž nasazeno bude 1,5K rozlišení. Ve hře jsou dokonce i stereo reproduktory, avšak tuto informaci je nutné brát s rezervou. Velká očekávání by měl vzbouzet hlavní fotoaparát OV50H od OmniVision s velikostí 1/1,3" a proměnnou clonou bez prozatím bližších informací. Poslední známé informace hovoří o baterii s kapacitou 5 000 mAh a procesorem Kirin 9010. Vylepšený ultraširokoúhlý objektiv jsme již rozebírali níže v tomto článku.

Původní informace z 5. 1. 2023

Smartphony Huawei se jednoznačně řadí k nejlepším fotomobilům na trhu, když si zakládají na technologicky vyspělých fotosenzorech a speciálním softwaru, jenž má například vylepšovat barevnou věrnost. V tomto duchu podle všeho hodlá čínský výrobce pokračovat i nadále u blížící se řady Huawei P70. Významného vylepšení se má tentokrát dočkat ultraširokoúhlý objektiv, jenž podle nás hraje jednu z klíčových rolí ve výbavě každého skutečně dobrého fotomodulu.

V čem všem má být ultraširokoúhlý objektiv lepší?

S informací přichází známý analytik Ming-Chi Kuo (skrze platformu medium.com), jehož „věštby“ se obvykle točí kolem produktů Apple. Podle jeho zdrojů má být u Huawei P70 nasazen nový ultraširokoúhlý objektiv s čočkou „1G6P“, což odkazuje na využití šesti plastových a jednoho skleněného elementu. Tento prvek by mohl mít zásadní vliv na různé světelné odlesky a nejrůznější artefakty, které tak může senzor mnohem efektivněji potlačit.

Huawei již v minulosti představil velmi kvalitní ultraširokoúhlé objektivy, avšak s konkurenčně menším rozsahem, čímž ztrácí jejich nadprůměrná kvalita trochu na významu.

Ještě větší senzací však zřejmě bude nasazení čipu typu 1", tedy velikosti, kterou zpravidla vídáme pouze u vlajkových fotomobilů u primárního snímače. Jak uvádí gsmarena.com, jednalo by se o zásadní upgrade v tomto segmentu, kde je standardem senzor o velikosti 1/1,56". Pochopitelně zůstává otázkou, jak moc velký rozsah záběru by si snímač zachoval, Huawei totiž již v minulosti představil velmi kvalitní ultraširokoúhlé objektivy, avšak s konkurenčně menším rozsahem, čímž ztrácí jejich nadprůměrná kvalita trochu na významu. Série P70 by dále měla přinést vlastní 5G čipy, fotosenzory a pochopitelně využívat rovněž technologii XMAGE pro vylepšení snímků. Dočkat bychom se mohli novinek z řady Huawei P70 již v první polovině letošního roku. Zda se však objeví i na českém trhu, to prozatím nevíme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze