Huawei představilo své nové uživatelské prostředí Emotion

2

Čínský dravec Huawei dnes představil zbrusu nové uživatelské prostředí, které plánuje využít pro své smartphony. Podívejte se jak Huawei Emotion UI vypadá a co všechno vlastně přináší.

Tip: přečtěte si také - Recenze Huawei Ascend G300 – Bojovník s velkým displejem

O tom, že Huawei připravuje zcela novou grafickou nadstavbu, nebo chcete li uživatelské prostředí pro své chytré telefony s Androidem, víme už delší dobu. Doposud výrobce u svých smartphonů buď pouze opravdu jen kosmeticky upravoval vzhled a funkce standardního "čistého" Androidu nebo využíval třeba služeb známého a povedeného launcheru Shell 3D od firmy SPB Software. Před časem se ale jeden ze členů vedení Huawei vyjádřil v tom smyslu, že se firma chce přiblížit HTC a jeho známé grafické nadstavbě Sense. Svou vlastní grafickou nadstavbu chce Huawei využít pro své výrazné etablování mezi tradiční výrobce jako je Nokia či Sony, vedle kterých zkrátka stále působí příliš exoticky.

Jedna plocha pro všechno

Nové uživatelské prostředí se jmenuje Emotion UI a jeho možnosti se nám líbí. Největší změnou oproti standardnímu prostředí Androidu je například sloučení domácích obrazovek a menu, mezi kterými budou uživatelé prostě jednoduše přecházet tahy prsty doprava nebo doleva. Další nové funkce zahrnují například hlasový asistent, inteligentní vyhledávač kontaktů, přizpůsobitelné písmo, inteligentní spouštěč a zcela novou chatovací aplikaci, v mnoha směrech dosti připomínající známý iMessage od Applu nebo ChatOn od Samsungu.

Nové prostředí Emotion UI na oficiálních fotografiích

Čtěte - Huawei Ascend D quad a XL: dvojice čtyřjader s nádechem Dolby Music 3.0

Bohužel nové Emotion UI bude nejdřív k dispozici pouze pro zařízení Huawei, která fungují na nejnovějším Androidu Ice Cream Sandwich, což navíc bude platit zpočátku pouze v Číně. Momentálně je dostupná jakási betaverze prezentace. Uživatelé v Evropě a ostatních částech světa se tedy s novým prostředím setkají až po uvedení nových modelů představených na MWC 2012 na trh, v čele se čtyřjádrovou vlajkovou lodí Ascend D quad .

Nové prostředí Emotion UI se objeví na smartphonech Huawei s Androidem ICS

Více informací o novém prostředí Emotion UI se dočtete na oficiálním webu emui.com

Zdroje: emui.com, engadget.com

Diskuze ke článku
honza
Bude nové prostředí dostupné i pro Huawei Ascend G300 ?
standa
ano bude měl by dostat ice cream sandwich takže by se měl dočkat nové nàstavby

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze