Huawei Ascend P1 se začíná prodávat v Číně s novým Emotion UI

Vybavený a stylový tenký smartphone Huawei Ascend P1 se začíná prodávat v Číně u jednoho z tamních operátorů, a to již se zbrusu novou grafickou nadstavbou Emotion UI. V předprodeji už se ale také nachází dokonce i v jednom z českých mobilních e-shopů.

Huawei Ascend P1 - oficiální fotografie

Tip: přečtěte si také naše preview - Huawei Ascend P1 S: nejtenčí chytrý telefon na světě

Ještě než se pustíme k informacím, které přišly až z daleké Číny, uveďme si nejdříve na pravou míru jednu nejasnost. Spousta z vás, kteří se o telefony značky Huawei trošku zajímáte, totiž jistě na internetu již mnohokráte narazilo na dva na první pohled, alespoň podle fotografií, zcela totožné telefony. Jedná se o Huawei Ascend P1 a Ascend P1 S. Jaký je tedy mezi nimi rozdíl? První jmenovaný Ascend P1 je totiž oproti svému kolegovi P1 S silnější v pase o celý 1 milimetr (7,7 mm vs. 6,7 mm), a také disponuje akumulátorem s vyšší kapacitou (1800 mAh vs. 1670 mAh ). Zatímco model P1 S je opravdu ultratenký, model P1 má již klasičtější rozměry. Stále je však velmi tenký a oproti například Samsungu Galaxy S III je tenčí o více než milimetr. Kromě těchto dvou, pro někoho možná docela podstatných vlastností, samozřejmě ještě kromě ceny, se od sebe oba modely vůbec neliší.

Začátek prodeje Huawei Ascend P1 u Čínského operátora China Unicom

Nyní již tedy k oněm čínským informacím. Huawei Ascend P1 (ten tlustší) se již na tamním trhu celkem úspěšně ohřívá delší dobu. Nyní ale výrobce telefon začíná prodávat ve spolupráci s významným čínským mobilním operátorem China Unicom. Na tom by ani nebylo nic až tak hodného našeho zvláštního zájmu. Huawei se ale rozhodlo, že tyto telefony, které bude prodávat u tohoto operátora, vybaví svoji zbrusu novou, teprve nedávno představenou uživatelskou nadstavbou Emotion UI. Za zmínku ještě stojí, že telefon bude oproti těm ve volném prodeji vybaven modulem schopným přijmu vysokorychlostního HSPA+ signálu. Cena byla stanovena na 2,799 juanů, tedy v přepočtu cca 8950 Kč.

Čtěte také - Huawei představilo své nové uživatelské prostředí Emotion

Jen pro srovnání cen v Česku a ve světě. Významný český prodejce mobilních telefonů Sunnysoft.cz již model P1 rovněž jako vůbec první mezi všemi obchody zařadil do své nabídky s možností předobjednání. Jeho cena ale činí rovných 12 990 korun, což je o více než 4 tisíce korun více. Otázkou však zůstává, kdy se k nám novinka P1 dostane. Mělo by se tak stát v létě, ale přesný termín zatím znám není.

Technické parametry Huawei Ascend P1

Kompletní specifikace
Konstrukce127,4 × 64,8 × 7,7 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (540 × 960 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 670 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2012, ?

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze