Huawei Ascend D2 naživo překvapil - je pohledný a výkonný

12

Stánek Huawei na MWC v Barceloně skýtal možnost si podrobně vyzkoušet i chystanou vlajkovou loď Ascend D2, a to volně, bez drátů nebo omezování. Přinášíme vám tak podrobný komentovaný videopohled na tento špičkový přístroj, doplněný o množství živých fotografií a samozřejmě první dojmy.

Huawei Ascend D2 dokazuje, jak obrovský pokrok Huawei dělá. Výrobce, který před třemi lety vyráběl levné telefony a bojoval s kvalitou se dnes směle měří s dosavadními renomovanými výrobci, mezi které ho už musíme počítat. Huawei v Barceloně představilo svou novou strategii a je vidět, že si hodně věří. A poznat to je také na produktech jako je Ascend D2, který i do zpracování a výbavy v ničem nezadá.

Žádná levná Čína, potěší kovový rám

Ascend D2 byl na rozdíl od Ascendu P2 představen už na CESu v Las Vegas, za ten měsíc a půl ale neztratil nic ze svého lesku. Telefon má kovový rám, velmi hezky zpracovaný povrch přední a zadní strany a celkově hodně povedený design. Žádné levné plasty, žádné špatné slícování – to už u Huawei nehledejte. Na druhou stranu například předěly kovového rámu oddělující antény mohl být provedeny lépe a takový iPhone je ještě o kousek lepší.

TIP: přečtěte si naše nedělní první dojmy z Huawei Ascend P2 z Barcelony

Ascend D2 se může pochlubit i certifikací IP54 s s odolností proti prachu a postříkání vodou. Na stánku Huawei se ale jedna Dédvojka koupala v akváriu delší dobu a bez problému fungovala.

Zřejmě kvůli kovovému rámu a velmi velké baterii je Ascend D2 už poměrně dost těžký, 170 gramů už je v ruce cítit. Například konkurenční Sony Xperia Z s podobnými rozměry je o více než 20 gramů lehčí. Je ale fakt, že Ascend D2 nabídne baterii s kapacitou 3000 mAh, což je opravdu hodně. Například Sony Xperia Z nebo HTC One mají zhruba o čtvrtinu nižší kapacitu. Výdrž na jedno nabití, na které si Huawei vždy zakládalo, by tedy mohla být výborná.

Ascend D2 padne dobře do ruky díky zaobleným zádům, zaujme ale hlavně špičkovým displejem s úhlopříčkou 5 palců a ultrajemným FullHD rozlišením. IPS technologie zajišťuje výborné pozorovací úhly a podání barev. Na displeji nemáte šanci poznat jednotlivé pixely, vše je dokonale vyhlazené a displej se bez problémů může měřit s ostatními vlajkovými loděmi.

Huawei Ascend D2 – první pohled z MWC

Emotion UI povýšeno na FullHD

Prostředí Androidu 4.1.2 s nadstavbou Emotion UI je dokonale vyladěné a vše je plynulé. Optimalizace se tak povedla, svůj díl na tom ale určit má také tovární čtyřjádro Huawei s taktem 1,5 GHz. Emotion UI má, stejně jako u ostatních telefonů výrobce, zvláštnost v absenci hlavního menu s aplikacemi. Ikonky i widgety si naskládáte na některou ze základních ploch. Na výběru je takřka tucet grafických přechodů a Huawei si s prostředím opravdu vyhrálo.

Na hodnocení výkonů 13Mpx fotoaparátu je ještě brzy, ale už stávající snímky nevypadají špatně a Huwei, stejně jako u modelu Ascend P2, který fotí překvapivě dobře, dokazuje, že se s ním na poli fotomobilů musí počítat. Níže přinášíme trojici fotografií vyfocenou právě modelem Ascend D2.

Huawei Ascend D2: testovací fotografie

Náš první dojem je tedy velmi pozitivní a Huawei opravdu ukázalo, že umí špičkové telefony bez kompromisů. Navíc to vypadá, že i na českém trhu nasadí výrobce zajímavou cenu. Od českého zastoupení máme potvrzeno, že se na model D2 můžeme těšit už v dubnu za cenu 14 tisíc Kč včetně DPH, což je o poznání méně, než kolik bude stát například Xperia Z nebo HTC One.

A jak se nový Huawei Ascend D2 líbí vám?

Technické parametry Huawei Ascend D2

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 71 × 9,4 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei K3V2, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:40 hodin
Dostupnostduben 2013, 14 000 Kč
Diskuze ke článku
Martin
Tak čumim s otevřenou pusou pánové.Už jsem jednou Huawei měl byl to Ascend G300 spíš takovej low end který jsem vyměnil za Note.Note od Samsungu je super ale zdaleka není tak pěkně zpracovaný jako tohle.
Broušený hliník, ne žádné postříbřené plasty!!! A co teprve norma IP54 ??? IPS 5 palců displej a full hd???3000 mAh baterie
Tak doufám že se Samsung nenechá zahambit protože tohle už je telefon bez kompromisů a pokud
Huawei dobře zvládne distribuci a reklamu mohl by se dostat do podvědomí a ohrozit stávající velké hráče.

Za mě rozhodně palec nahoru !!!
Boris Guman
Som fanúšikom Sony ale toto je podľa mňa najlepší mobil momentálne na svete. Batéria super.
roman
jo jo jo
Ještě nějaké výkonnostní testy.
Prozatim je to HTC One vs Huawei Ascend D2.
Podle ceny je to jasný, ale podle výkonu.....
freeman
Tento mobil nech berú výrobcovia "zvučných" značiek ako varovanie ! Čínske firmy už dokážu vyrobiť kvalitný, mobil ako konkurencia. A počítam, že s cenou ktorá bude lepšia ako konkurencia.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze