HTC Wildfire X je levnou novinkou s teleobjektivem

4
HTC Wildfire X je levnou novinkou s teleobjektivem
  • Novinka nabízí 6,2palcový displej s HD+ rozlišením
  • Ve výbavě se nachází procesor Helio P22 či až 128GB interní paměť
  • Zadní strana je domovem čtečky otisků prstů a trojitého fotoaparátu

HTC dnes na indickém trhu představilo nejnovější počin jmenující se Wildfire X. Hned na úvod je však nutné říci, že o výrobu se nestará samotné HTC, nýbrž čínská společnost InOne Smart Technology, která jen využívá logo HTC. Novinka však nevypadá vůbec špatně. Míří do nižší střední třídy a má displej s úhlopříčkou 6,2 palce při HD+ rozlišení. V horní části je malý kapkovitý výřez pro 8megapixelovou čelní kamerku.

HTC Wildfire X

O výkon se stará osmijádrový procesor MediaTek Helio P22 spolu s 3GB RAM a 32GB úložištěm v základní verzi. Vyšší disponuje 4GB operační pamětí a již mnohem velkorysejším 128GB úložným prostorem. Obě varianty nabízejí i možnost vložení paměťové karty až do velikosti 256 GB. Samozřejmostí je nejnovější Android 9.0 Pie a možnost jej zabezpečit čtečkou otisků prstů, jejíž místo je na zadní straně.

Největším trumfem HTC Wildfire X bude dozajista trojitý zadní fotoaparát. Hlavní snímač má 12 megapixelů. Sekundárním je však překvapivě 8megapixelový teleobjektiv s možností dvojnásobného bezztrátového zoomu. To je funkce u levnějších telefonů neobvyklá. Třetí kamerka je 5megapixelová a slouží výhradně pro práci s hloubkou ostrosti. Baterie má průměrnou kapacitu 3 300 mAh a podporuje rychlé nabíjení s výkonem 10 W.

HTC Wildfire X

Nové HTC Wildfire X bude dostupné pouze v jedné barevné variantě, a to modré. Základ startuje v přepočtu na necelých 4,5 tisících korun. Za vyšší verzi si HTC účtuje o necelou tisíci korunu více. Na indickém trhu se novinka začne prodávat 22. srpna. Zda se nový model dostane i na evropské trhy, není v tuto chvíli zřejmé.

Technické parametry HTC Wildfire X

Kompletní specifikace
Konstrukce156,7 × 74,9 × 8 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,2" (1 520 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P22, CPU: 8×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
αΩ
Tohle "HTC" má po dlouhé době šanci. Tedy pokud má kvalitní soft ;)
Řezňýk
Nemůžu se dívat na to, jak se někdo takhle trápí. Legalizujte eutanazii pro firmy!
piiiifa
mno, kategorii low end s nejakym jakoze plusem teleobjektiv... od HTC, kdy od teto firmy ma asi jen lektery ne li zadny evropsky operator neco v nabidce... to bude dozajista propadam jako kazdy HTC produkt posledni roky. Asi jim stale nedochazi, ze uz neni rok 2010, nejde odsunout se do ustrani a po letech prinest radoby skvele produkty, kdy doba je uz uplne jinde a vyrojili se vyrobci, kteri atakuji dobrymi produkty trhy...at prodaj patenty, znacku zaarchovuji do muzea a tim konci jedna éra, zatim je to stale velmi tezke trapeni se.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze