HTC se upíná k novým telefonům, říjen nevyšel dle jeho představ

9
HTC se upíná k novým telefonům, říjen nevyšel dle jeho představ
Fotografie: HTC
  • HTC vydalo tradiční měsíční finanční zprávu
  • Desátý měsíc je horší při meziročním i mezičtvrtletním srovnání
  • Výrobce doufá v úspěch nových telefonů řady U11

Tchajwanská společnost HTC zveřejnila svou finanční zprávu za měsíc říjen a opět není příliš důvodů k radosti. Tržby činily 200 miliónů dolarů, což je bohužel téměř 7% pokles při meziměsíčním srovnání. Během září HTC zaznamenalo tržby ve výši 215 miliónů dolarů. Ještě horší je to při meziročním srovnání, kdy je pokles takřka 27 %.

Celkové tržby od počátku roku 2017 u HTC činí 1,74 miliardy dolarů, což je ve srovnání se stejným obdobím prvních 10 měsíců v roce 2016 o 18,2 % méně. Výrobce očekává, že by se v závěru roku mohly tržby zásadně zlepšit, a to díky nově představeným modelům U11+ a U11 Life.

Zdroj: investors.htc.com

Diskuze ke článku
Jab
U11 life... Voděodolnost, snapdragon 630 a nic moc baterie. Telefon by měl stát šest či max sedm tisíc. HTC tohle neumí a není mi pak líto, že se mu nedaří.
Řezňýk
Proboha, střelte už to zvíře někdo do hlavy, nemůžu se dívat, jak se trápí.
Pavel
Tak nejde jen o tržby, ale třeba o náklady, když si vemu, že maj půlku zaměstnanců a ještě ořezaly další náklady, tak třeba to ve výsledku může být dobrý výsledek.
Robert Pospichal
Robert Pospichal
U11+ by byl parádní telefon a určitě bych si ho koupil, ale s čistým Androidem. Nechápu, proč i U11+ není na Google One jako U11 Life. Nacpat do telefonu kromě Google Asistent i Amazon Alexa a i vlastního asistenta Sense je doslova zvířecí počin. Sorry HTC, chyba.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze